Львівщина: Ірина Романів взяла участь у презентації альбому-каталогу живопису Ореста Скопи «Козак Мамай»

Львівщина: Ірина Романів взяла участь у презентації альбому-каталогу живопису Ореста Скопи «Козак Мамай»

19.09.13 09:08 0 857
Заступник голови Львівської облдержадміністрації Ірина Романів взяла участь у презентації альбому-каталогу живопису Ореста Скопи «Козак Мамай», що відбулась 18 вересня, у приміщенні палацу Потоцьких.

Ірина Романів зазначила у вітальному слові, що роботи видатного художника, архітектора, дизайнера, заслуженого діяча мистецтв України Ореста Скопи завжди привертали увагу й знаходили своїх поціновувачів.

«Роботи художника презентувались як в Україні, так і за кордоном – Італії, Австрії, Швейцарії, США. Його твори зберігаються у великих музеях», – відзначила І. Романів. - «Окрім того, цілий ряд мистецьких об’єктів Львівщини мають у собі доробок Ореста Скопи через його сприйняття та відтворення кольорів, через бачення простору», – додала вона.

Зазначимо, над альбомом-каталогом художник працював 33 роки, які мають певний символ. Образ Мамая став провідним у мистецькому житті Ореста Скопи. Це його особисте бачення, яке трансформувалось в універсальну ідею в історії, релігії, мистецтві.

Ірина Романів привітала Ореста Скопу від імені голови Львівської облдержадміністрації Віктора Шемчука з виходом у світ великого видання, яке стало результатом титанічної творчої праці – альбом-каталог «Козак Мамай».

Заступник голови ОДА побажала митцю творчого натхнення, мистецького довголіття та реалізації нових проектів на славу національного мистецтва.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: 29 вересня у Луцьку ...

КОМЕНТАРІ