На Тернопіллі меморіальний музей Соломії Крушельницької відзначає піввіковий ювілей

На Тернопіллі меморіальний музей Соломії Крушельницької відзначає піввіковий ювілей

19.09.13 08:26 0 780
Цими днями виповнюється 50 років з часу створення меморіального музею Соломії Крушельницької у с. Біла Тернопільського району. Його було відкрито у колишньому парафіяльному будинку за ініціативи композиторів Миколи Колесси та Анатолія Кос-Анатольського, мистецтвознавців Івана Деркача, Петра Медведика та Ігоря Ґерети. Саме в цій будівлі у 1878-1891 pоках співачка світової слави провела свої дитячі та юнацькі роки.

18 вересня, урочистості з нагоди піввікового ювілею музею відбулися у сільському клубі Білої.

«Соломія Крушельницька – легенда оперного мистецтва, видатна постать і в історії української держави, і у світовій культурі. Вона несла славу про Україну та нашу культуру по усьому світу, – зазначив, звертаючись до присутніх, заступник голови обласної ради Олег Боберський. – Кожен куточок музею Соломії Крушельницької дихає особливою аурою великої співачки. Низький уклін колективу закладу, який докладає чимало зусиль для увіковічнення слави нашої славетної землячки та популяризації її творчості. Велике спасибі директору музею Надії Зюбровській, яка багато років опікується закладом, є натхненником та генератором добрих справ, які робляться заради майбутнього України, задля виховання нової молодої високодуховної еліти, виплеканої на прикладах наших геніїв. Цілком можливо, що серед, без сумніву, талановитих юнаків та дівчат, які дарували цій залі пісні, зростають нові Соломії Крушельницькі. Вони прославлятимуть і Тернопілля, і нашу державу на увесь світ».

На урочистостях пісні дарували хор музичного училища імені Соломії Крушельницької, народна артистка України Любов Ізотова, аматорські художні колективи Тернопільського району. У рамках відзначення ювілею у Білій відбулася ІІ наукова мистецтвознавча конференція.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ