Потужності сучасних елеваторів на Тернопільщині доведені до більше як 700 тисяч тонн зі зберігання збіжжя

Потужності сучасних елеваторів на Тернопільщині доведені до більше як 700 тисяч тонн зі зберігання збіжжя

19.09.13 08:38 0 996
Перший на півночі Тернопільської області зерновий елеватор відкрили у Ланівцях. Його звело ТОВ «Ланівці-інвест» менше як за рік і потужністю 35 тис. тонн зі зберігання збіжжя. Тут вже працює 70 працівників. Об’єкт важливий як для фермерських, так і для сільськогосподарських виробників, адже підприємство надає не лише послуги з переробки зернових, а й товарні кредити. У зведення лановецького елеватора інвестори вклали 80 мільйонів гривень.

Заступник голови Тернопільської ОДА Василь Гецько відкриття елеватора у Ланівцях назвав подією надзвичайно важливою для області. «Технологічна модернізація галузей економіки і інвестиції у сферу АПК – це ті завдання, які ставить Президент України. потужності на нових елеваторах доведені в області до більше як 700 тисяч тонн з одночасного зберігання збіжжя. Проте, голова Тернопільської ОДА Валентин Хоптян ставить завдання довести потужності елеваторів до1 млн. тонн зі зберігання збіжжя», - заявив Василь Гецько.

За словами заступника голови ОДА, найближчим часом в області планується відкриття ще двох елеваторів. Те, що на Тернопільщині будуються зернові об’єкти – це означає, що регіон інвестиційно привабливий і що влада області робить все для того, щоб інвестиційний клімат був найкращим. Василь Гецько передав вітання інвесторам та керівництву елеватора від голови Тернопільської ОДА Валентина Хоптяна і запевнив, що ті зміни, які відбуваються у сільському господарстві змінюють «економічне обличчя» регіону. агропромисловий комплекс є локомотивом зростання Тернопільщини, підсумував Василь Гецько.

Як повідомив директор департаменту агропромислового розвитку Тернопільської ОДА Андрій Хома, цього року в області відкритий вже третій елеватор. Відтак, лише за рік потужності зі зберігання збіжжя в області зросли на 240 тисяч тонн. «Ми виробляємо понад 2 мільйони тонн зерна і ми маємо, де його зберігати», заявив Андрій Хома. Та, незважаючи на це, влада області обіцяє і далі будувати сучасні елеватори, адже в них краще і рентабельніше зберігати зерно.

Інвестори обрали Тернопільщину для будівництва елеватора насамперед через найсприятливіший клімат, зізнається співзасновник ТОВ «Ланівці-інвест» Дмитро Мотузко. Він вірить, що бізнес на Лановеччині буде успішним. Відтак, обіцяє допомагати дрібним і середнім виробникам сільськогосподарської продукції. Дмитро Мотузко не виключає, що в недалекому майбутньому його компанія реалізує ще кілька інвестиційних проектів на території Тернопільської області.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У 2013 році на Львівщині ...

КОМЕНТАРІ