Жителі Запоріжжя допомагають міліції

Жителі Запоріжжя допомагають міліції "Словом і ділом"

19.09.13 09:19 0 853
Головний міліціонер Запоріжжя Володимир Серба започаткував новий конкурс «Словом і ділом» та нагородив цінними подарунками його перших лауреатів. Ними стали не байдужі мешканці Запорізької області, які надали правоохоронцям суттєву допомогу у розкритті тяжких злочинів.

Керівник запорізької міліції зазначив, що останнім часом як громадяни загалом, так і працівники засобів масової інформації все активніше взаємодіють з міліцією в боротьбі з кримінальними проявами, з усім тим, що заважає людям нормально жити та працювати. У свою чергу, правоохоронці проводять системну роботу, щоб стати ближче і зрозуміліше суспільству, ширше залучати громадськість до наведення порядку і профілактики правопорушень. Адже тільки спільними зусиллями можна перемогти злочинність.

І така практика вже приносить бажаний результат. Ось лише кілька свіжих прикладів...

Увечері 5-го вересня у Бердянську молода мати стала жертвою грабіжника. Жінка поправляла одяг на малюкові, коли до неї підскочив лиходій, штовхнув на землю та, вихопивши сумочку, кинувся тікати. Свідками правопорушення стали троє місцевих студентів: Валерій Плут, Микита Савченко та Дмитро Вязмінтінов. Не роздумуючи ні секунди, молоді люди кинулися за грабіжником, наздогнали і затримали його, передавши підоспілим співробітникам міліції. Затриманим виявився 35-річний раніше неодноразово засуджений за скоєння корисливих злочинів мешканець Токмака.

А 7-го вересня в ГУМВС України в Запорізькій області звернувся журналіст телеканалу «Мелітополь» Сергій Чуріков. Молодий чоловік повідомив про виявлений великий посів нарковмісних рослин, ретельно замаскований в одному з лісництв.

Володимир Серба окремо відзначив, що журналіст і його колега з «Головної газети Мелітополя» Юлія Позднякова, маючи на руках цей матеріал, не стали поспішати оприлюднювати його у ЗМІ, що, швидше за все, дало б можливість злочинцям замести сліди, а виконали в першу чергу свій громадянський, а вже потім і професійний обов'язок. У результаті господарі підпільної «плантації» були викриті, а матеріал про це побачив світ вже в закінченому варіанті, як кажуть, з жирною крапкою над «І».

Щоб підтримати цю тенденцію, генерал міліції закликав жителів області не бути байдужими, й активно взаємодіяти з правоохоронними органами у питаннях протидії злочинності та дотримання правопорядку.

А щоб ці зусилля не залишилися непоміченими, начальник ГУМВС оголосив про проведення конкурсу «Словом і ділом» та нагородив цінними подарунками його перших лауреатів. Конкурс буде продовжуватися протягом року, а його лауреатами будуть як працівники ЗМІ, так і пересічні запоріжці, які надаватимуть органам внутрішніх справ суттєву допомогу у підтримання правопорядку та розкритті кримінальних проявів.

ВЗГ ГУМВС України

в Запорізькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Фахівці Міндоходів ...
Наступна новина: У вимаганні неправомірної ...

КОМЕНТАРІ