Міліцейська династія Квятковських

Міліцейська династія Квятковських

19.09.13 09:32 0 893
В органах внутрішніх справ багато сімейних династій. Лише у лінійному відділі на станції Котовськ УМВС України на Одеській залізниці їх декілька. Це родини Квятковських, Грекул, Куцих, Буги, Єфімових, Фокіних, Гуцол та інші. шня наша розповідь про династію Квятковських, яку добре знає не тільки старше покоління правоохоронців, а й молоді працівники.

Започаткував цю міліцейську династію полковник міліції Станіслав Гаврилович Квятковський, який розпочав службу в органах внутрішніх справ ще у далекому 1965 році на посаді дільничного інспектора Котовського райвідділу. Тривалий час, з 1966 по 1976 роки, він боровся з розкрадачами соціалістичної власності. Грамотний, досвідчений правоохоронець все вище і вище підіймався службовими щаблями. З 1977 до 1985 року він обіймав посаду першого заступника начальника лінійного відділу внутрішніх справ на станції Котовськ, а потім майже десять років Станіслав Гаврилович очолював цей підрозділ. Підлеглі характеризували свого начальника, як досвідченого, вимогливого, але водночас і справедливого керівника.

Під час керування Станіслава Гавриловича був розкритий не один гучний злочин. У буремні 90-ті роки, коли розгулювали організовані злочинні угруповання, працівники лінійного відділу на ст. Котовськ затримували тих, які зухвало грабували вантажні потяги. Одну таку банду було викрито та затримано на станції Вапнярка. Зловмисники «тягнули» з вантажних вагонів все, що перевозилось залізницею: телевідеоапаратуру, одяг, взуття і, навіть, дитячі візки. Викрадений товар вони збували на місцевих ринках. Та, як кажуть, «скільки мотузочці не витися» – покарання виявилось неминучим.

Перебуваючи на заслуженому відпочинку, полковник міліції свій досвід оперативної та слідчої роботи передавав молодому поповненню рядів правоохоронців сталевих магістралей аж до 2002 року, коли його душа перейшла у вічність. Та справу ветерана міліції продовжили його сини.

Свого часу, коли його дітям настала пора обирати професію, то сини обрали шлях батька, адже робота, якою він займався, стала невід’ємною частиною їх життя.

Обидва сини закінчили Одеський інститут внутрішніх справ. Першим естафету від батька у 1991 році прийняв старший з них - Віталій. В лінійному відділі він пройшов службу від рядового міліціонера до помічника начальника відділу. Не дивлячись на те, що батько Віталія Станіславовича займав керівну посаду, поблажок сину не було, тож молодий правоохоронець працював, як і всі міліціонери. Тривалий час Віталій очолював у відділі кримінальну міліцію у справах дітей, має заохочення та нагороди. Він згадує, як у 1994 році брав участь у викритті та затриманні організованої злочинної групи із трьох осіб, яка, користуючись підробленими документами, викрадала дизельне паливо на залізничних станціях. В ОВС майор міліції Віталій Квятковський прослужив більше двадцяти років і він на заслуженому відпочинку.

Другим продовжувачем династії Квятковських став молодший син Станіслава Гавриловича – Олександр. Отримавши погони лейтенанта міліції, у 1997 році він розпочав службу на посаді дізнавача, а згодом став слідчим в лінійному відділі на ст. Котовськ.

На майор міліції Олександр Квятковський – командир роти спеціального батальйону судової міліції «Грифон».

Та де б не працювали і, які б не обіймали посади обидва сини Станіслава Гавриловича, вони завжди залишаються вірними своєму батькові, який навчив їх бути чесними, працьовитими, поважати старших, бути порядними та людяними у самих складних ситуаціях.

Віталій та Олександр – достойні продовжувачі міліцейської династії Квятковських. У обох братів є сім’ї, діти. Хтозна, можливо, і вони згодом продовжать справу своїх батьків та дідуся, присвятивши своє життя захисту прав і свобод громадян.

СЗГ УМВС України

на Одеській залізниці
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Менше доби знадобилося ...

КОМЕНТАРІ