У Рівненській області випускники школи отримали корисні поради

У Рівненській області випускники школи отримали корисні поради

19.09.13 10:09 0 845
Вибір професії - досить важливий крок, отже, він повинен бути виваженим і зорієнтованим на потреби людини й держави. Вчасний та правильний вибір старшокласниками майбутньої професії, узгоджений з можливостями, бажаннями та попитом на ринку праці, допоможе вирішити в майбутньому проблему безробіття, задоволення матеріальних і духовних потреб суспільства.

Для того, щоб допомогти випускникам зробити правильний вибір, 17 вересня провідний спеціаліст відділу активної підтримки безробітних Березнівського районного центру зайнятості Вікторія Ілюк провела профорієнтаційний урок в Зірненській ЗОШ І - ІІІ ступенів. У занятті «Шляхи продовження освіти після закінчення школи» взяли участь 34 випускники.

Проблема у виборі професії полягає в тому, що молоді люди часто самі не знають, чим би їм хотілось займатися. Батьки також мають часто туманні уявлення про сучасні професії та їхні особливості. Для того, щоб допомогти правильно обрати сферу професійної діяльності, було проведено експрес-тестування. Випускники також отримали інформацію про послуги, які надає служба зайнятості населенню, затребувані професії, стан регіонального ринку праці. Спеціаліст центру зайнятості розповіла про навчальні заклади різних регіонів України, зупинившись детально на навчальній мережі Рівненської області.

Випускники школи зрозуміли, що процес професійного самовизначення є досить складним, на нього здійснюють вплив різні фактори. В першу чергу, це особисті професійні здібності. Поради фахівців допоможуть їх розвинути та правильно зорієнтувати свій вибір. Отже, такі заходи, проведені спеціалістами центру зайнятості, допомагають поглибити знання про світ професій, співставити бажання молоді з потребами роботодавців, а в підсумку – свідомо обрати професію.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У 2015 році Тернопіль ...

КОМЕНТАРІ