В Ужгороді міліціонери влаштували екскурсію для підшефних дітей

В Ужгороді міліціонери влаштували екскурсію для підшефних дітей

19.09.13 12:25 0 717
Вихованцями Ужгородської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату вже декілька років поспіль піклуються ужгородські правоохоронці. Діти за цей час встигли, як то кажуть, «прикипіти» до своїх шефів і душею, і серцем. Адже стражі порядку на свята і в будні приходять в гості, дарують цінні подарунки, солодощі, допомагають по господарству. Та, найголовніше, дарують незабутні хвилини щирого спілкування.

От і цими днями правоохоронці завітали в гості до своїх підопічних, аби провести для них цікаву екскурсію. Як тільки дітлахи побачили перед школою автобус та “даішну” машину супроводу, то вогники радості заблищали в їх очах. Діток посадили на автобус і під міліцейським супроводом повезли на екскурсію.

Перша зупинка – музей УМВС, де вихованці змогли уважно переглянути виставлені в музеї експонати та атрибути. Через вчителя-сурдоперекладача глухонімі дітки задавали різні запитання про роботу міліції, на які відповідав науковий співробітник музею Іван Пранничук.

Хлопців і дівчаток зацікавили виставлені експонати зброї, спецзасоби, які використовують міліціонери. Та найбільше відвідувачів цікавили стенди, де під склом лежать вилучені у злочинців пістолети, обрізи, ножі, фальшиві гроші, печатки. Не менш цікавими є кашкети поліцейських країн, мотоцикл та спецодяг пожежників, схожий на скафандр космонавта, який витримує температуру до 800 градусів.

Далі дітки завітали в кінологічний центр УМВС. Тут його начальник Олександр Лазар розповів дітям про „вихованців” служби: вівчарок, лабрадорів та спанієлів. Німецька вівчарка Мухтар продемонструвала, як виконувати накази, долати перешкоди, шукати в автомобілі зброю. Далі школярів познайомили з чотириногими помічниками міліціонерів, які утримуються в зручних вольєрах. На згадку про екскурсію діти отримали в подарунок книжку про собак.

Останнім пунктом призначення був спецпідрозділ міліції “Беркут”. Працівники роти міліції особливого призначення продемонстрували дітям у навчальному класі зразки табельної зброї, зокрема автомат Калашникова, гвинтівку СВД, пістолети Макарова та «Форт», а також спецзасоби індивідуального захисту: шоломи, бронежилети, щити тощо. Також показали численні кубки за перемоги в змаганнях, які діти роздивлялися із захопленням.

Вчитель школи-інтернату Анжеліка Гракова від імені своїх вихованців подякувала правоохоронцям та висловила бажання знову завітати в гості до міліціонерів на захоплюючу екскурсію.

Діана ДОРОГІЙ

Ужгородський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В. Шемчук: Стратегія ...
Наступна новина: У Тернополі буде пам’ятник ...

КОМЕНТАРІ