Прийняття нового КПК України без реформування правоохоронної системи, прокуратури та судочинства не в повній мірі призведе до тих змін, яких ми прагнемо, – голова ОДА

Прийняття нового КПК України без реформування правоохоронної системи, прокуратури та судочинства не в повній мірі призведе до тих змін, яких ми прагнемо, – голова ОДА

19.09.13 11:53 0 782
Голова Львівської облдержадміністрації Віктор Шемчук 19 вересня взяв участь у відкритті Міжнародної науково-практичної конференції «Кримінально-процесуальний кодекс України 2012 року: кримінально-правові та процесуальні аспекти».

Віктор Шемчук подякував організаторам заходу за запрошення та наголосив, що завжди радо відвідує такі конференції, адже це можливість для дискусії щодо всіх питань, які об’єднують як науковців, так і практиків, задля вдосконалення системи українського законодавства.

Віктор Шемчук зазначив, що також долучився до розробки Кримінально-процесуального кодексу України 2012 року: «Я гордий тим, що мені довелось взяти активну участь у підготовці цього документу і в переконанні різних груп депутатів, що це саме той закон, який потрібен Україні», – сказав керівник області.

Однак він наголосив, що із прийняттям нового КПК негаразди правоохоронної системи повністю не вирішились: «Прийняття нового Кримінально-процесуального кодексу України без реформування правоохоронної системи, прокуратури та судочинства не в повній мірі призведе до тих змін, яких ми прагнемо», – сказав голова ОДА. – «Резерви для вдосконалення КПК існують, ряд недоліків слід усувати негайно», – додав В. Шемчук.

Очільник Львівщини привітав гостей, науковців та практиків з Польщі і бажав їм приємного перебування у Львові, гарних вражень та теплих спогадів.

Також Віктор Шемчук побажав всім учасникам конференції плідної дискусії, хорошої роботи, творчого налаштування для того, аби знайти той баланс, ту середину, коли можна буде з одного боку завершити реформування, а з іншого - дати практичним працівникам базу для ефективної роботи, при цьому врахувавши їх напрацювання й досвід використання КПК.

Зазначимо, захід відбувається за організації Львівського державного університету внутрішніх справ спільно із Західним регіональним центром Національної академії правових наук України та за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні. Конференція триватиме упродовж 19-20 вересня у конференц-залі готелю «Марс».

Під час конференції обговорять актуальні теоретико-прикладні проблеми кримінального та кримінально-процесуального законодавства.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Заява фракції ВО ...
Наступна новина: Львівські депутати ...

КОМЕНТАРІ