Леонід Бицюра: "Нардепи дорого обходяться державі"

Леонід Бицюра: "Нардепи дорого обходяться державі"

19.09.13 13:14 0 861
Верховна Рада не підтримала проект Постанови про впровадження мораторію на закриття навчальних закладів системи загальної середньої освіти, розташованих у сільській місцевості – за основу та в цілому.

Фракція Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у повному складі проголосувала "за", тому що ми проти так званої "оптимізації" освітньої мережі. А провладній партії закриття сільських шкіл на руку, бо неосвіченими людьми легше керувати, їх легше робити рабами. І які б аргументи табачники та їм подібні не наводили, якими б цифрами не прикривалися та скільки б не посилалися на демографічну кризу, все це не сховає їхніх підлих намірів знищити українське село, стерти його з лиця землі. І їм це вдається. За 21 рік Незалежности в Україні зникло 34 селища й 494 села. За останні п'ять років в Україні закрито 1040 шкіл, 900 із них – у селах. На Тернопільщині тільки цього року закрито 20 шкіл!

Нема молоді, знизують плечима владці, не народжуються діти, кожна школа на селі – малокомплектна… А як та молодь у селі втримається, коли там ні школи, ні ФАПу, ні відділення поштового зв'язку, клубу, бібліотеки, сільської ради, та ще й сполучення таке, що сам чорт ногу зломить?

Закрити – найлегше. Важче – зберегти. Бо для цього потрібно ділитися. Влада розводить руками, мовляв, нема фінансування. Учень малокоплектної сільської школи обходиться державі у 17–25 тисяч гривень на рік, а звичайної – до 10. І це аргумент? Шановні, один народний обранець обходиться державі у 30 тисяч гривень щомісяця! При цьому байдуже ходить він на засідання чи ні. То може, владі почати зі скорочення кількості нардепів, а не шкіл? Скубнути трошки можна й із коштів на утримання усього президентського апарату, Кабміну. Дивись, по нитці й назбирається… Більше того, вистачить навіть на реконструкцію та зведення нових шкіл.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Депутати Львівської ...

КОМЕНТАРІ