В Ужгороді міліція не допустила масових безпорядків біля мерії

В Ужгороді міліція не допустила масових безпорядків біля мерії

19.09.13 12:00 0 798
У ці вересневі дні в усіх міськ-райорганах міліції області проходять планові командно-штабні й тактико-спеціальні навчання щодо припинення групових порушень громадського порядку та масових заворушень під умовною назвою «Хвиля».

Їх основною метою є перевірка та вдосконалення навичок практичних дій правоохоронців під час масових заворушень. Завершальний етап навчань відбувся 18 вересня на базі Ужгородського міськвідділу міліції, куди з′їхалися представники міськ-райорганів та служб УМВС, а також бійці спецпідрозділу «Беркут» і внутрішніх військ.

Інструктаж перед початком навчань провів заступник начальника УМВС України в Закарпатській області полковник міліції Василь Буковчаник, який нагадав присутнім вимоги основних нормативних документів, за якими проводиться спецоперація «Хвиля». Далі в ході стройового огляду було перевірено екіпірування та повноту забезпечення особового складу спецзасобами, засобами активної оборони, зв’язку та транспорту.

Згідно з розробленим сценарієм, в чергову частину міськвідділу міліції надійшло повідомлення з Ужгородської міської ради про те, що підприємці одного з ринків міста мають намір провести пікетування мерії, вимагаючи недопущення закриття їхнього ринку. На місці зібрався натовп, можливі масові порушення громадського порядку.

До мерії оперативно прибуло керівництво міськвідділу, слідчо-оперативна група, військовослужбовці внутрішніх військ і бійці «Беркута». Громадяни активно протестували проти підвищення в Ужгороді комунальних тарифів, стихійного розриття вулиць, відключення багатоповерхових будинків від газу у зв′язку з ремонтом мережі тощо. Найбільш радикальні стали викрикувати образи на адресу правоохоронців і керівництва мерії, далі в хід пішли порожні пляшки…

Аби вгамувати розлючений натовп, було введено в дію спецоперацію «Хвиля». Найактивніших дебоширів було локалізовано й доставлено в міськвідділ, де на них склали адмінпротоколи про порушення громадського порядку.

Одним із питань, яке розглядалося в ході навчання, була співпраця із журналістами. Роль останніх виконували три працівниці міськвідділу, одягнувши спеціальні жилети із написом «Преса». Журналістам, які цікавилися коментарем щодо масових безпорядків біля мерії, було надано відповідну інформацію.

Підсумовуючи навчання, полковник Буковчаник відзначив хорошу взаємодію різних служб і підрозділів міліції, а також професійні дії правоохоронців щодо припинення масових безпорядків.

СЗГ УМВС України в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівські депутати ...
Наступна новина: Тернопілля: начальник ...

КОМЕНТАРІ