У Львівській області замість бананів - кокаїн

У Львівській області замість бананів - кокаїн

19.09.13 11:40 0 794
Львівські УБОЗівці викрили міжнародний канал постачання до Європи транзитом через Україну з Республіки Еквадор сильнодіючих наркотичних речовин - кокаїн.

Унаслідок проведених заходів Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУ МВС України у Львівській області припинили діяльність міжнародної організованої злочинної організації з транснаціональними зв’язками.

До складу злочинної групи входило шість осіб, організатором цієї групи був громадянин України, місцевий мешканець. Вік злочинців від 45 до 50 років. Також в злочинному угрупуванні входили іноземці інших держав, котрі тривалий період часу здійснювали контрабанду кокаїну в особливо великих розмірах з країн Південної Америки транзитом через Україну та Європу.

«Ще на початку 2010 року організатор злочинної групи отримав інформацію щодо механізму переміщення товарів з Південної Америки до Європи через митні кордони, з приховуванням від митного контролю наркотичного засобу – кокаїн. Разом з тим, протягом 2010 – 2011 років він встановив та налагодив зв’язки як з громадянами країн Європейського Союзу, так і країн Південної Америки, котрі вчиняють злочини в сфері незаконного обігу наркотичних засобів. Вартість кокаїну у Європі в 200 разів вища, ніж у країнах Південної Америки. Так, використовуючи здобутий досвід, зловмисник дійшов до висновку про необхідність створення злочинної організації для зайняття протиправною діяльністю у сфері незаконного обігу наркотичних засобів», - розповів Василь Васильович Телиця, начальник УБОЗ ГУ МВС України у Львівській області.

Відтак, співробітники підрозділів УБОЗ ГУ МВС України у Львівській області завдяки налагодженій співпраці зі співробітниками Центрального слідчого бюро Головної Комендатури Поліції Республіки Польща та Республіки Еквадор затримали всю злочинну групу в складі шістьох чоловік, котрі здійснювали незаконне переміщення з Республіки Еквадор до України партії високоякісного кокаїну в кількості понад 30 кілограм з високим вмістом наркотичної складової.

Наркотики постачали в Україну через порт «Одеса», а для повної конспірації товару використовували банани, в котрі і заховували наркотичний засіб – кокаїн. Так, за транзитне переміщення товару організатор групи мав сплатити кур’єру 150 тисяч доларів США.

Орієнтовна роздрібна вартість вилученої наркотичної речовини на «чорному ринку» становить близько 3 мільйонів доларів США.

За цим фактом Головним слідчим управлінням МВС України порушено кримінальну справу за ч. 3 статті 305 КК України – створення злочинної організації.

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області за ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ