На Буковині шукали порушників навчального процесу

На Буковині шукали порушників навчального процесу

19.09.13 05:39 0 838
Основною метою проведення профілактичних заходів під умовною назвою «Урок» було виявлення учнів навчальних закладів, які без поважних причин не відвідують заняття та проведення профілактики правопорушень серед неповнолітніх.

У першій половині вересня співробітники кримінальної міліції у справах дітей УМВС області спільно з представниками освіти та служб у справах дітей шукали неповнолітніх порушників, які не з’явилися на навчання, проводили з ними роз’яснювальні бесіди, перевіряли розважальні заклади, комп’ютерні клуби тощо. До деяких перевірок залучали і представників засобів масової інформації.

У результаті проведених заходів 9 учнів повернуто до школи, 26 батьків притягнуто до відповідальності за неналежне виконання обов’язків з виховання дітей. Також задокументовано 5 фактів реалізації алкогольних напоїв і тютюнових виробів неповнолітнім та 3 порушення перебування підлітків в закладах розваг та громадського харчування у нічний час. Винні особи, які допустили ці правопорушення притягнуті до адміністративної відповідальності.

Міліціонери провели роз'яснювальну роботу з учнями щодо відповідальності за скоєння правопорушень, зокрема за куріння в громадських місцях, вживання алкогольних напоїв, хуліганську поведінку, а також розповіли як не стати жертвою протиправних дій.

Днями, результати проведених профілактичних заходів на спільній нараді обговорили представники кримінальної міліції у справах дітей, міського управління освіти, служби у справах дітей та заступники директорів навчальних закладів з виховної роботи.

На нараді розглядалися питання щодо удосконалення заходів спрямованих на запобігання адміністративних та кримінальних правопорушень у навчальних закладах, проведення попереджувальної роботи з неповнолітніми, зокрема, із тими, які перебувають на профілактичних обліках міліції.

Співробітники КМСД запропонували створити у навчальних закладах загони «Юних помічників правоохоронців». Міліціонери переконанні, що дана ініціатива сприятиме реалізації та захисту прав дітей, підвищенню їх правосвідомості, удосконаленню морального виховання та творчих здібностей, а також профілактиці бездоглядності та безпритульності у дитячому середовищі.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: На Прикарпатті знову ...

КОМЕНТАРІ