У Волинській області працівника міліції засуджено за зловживання службовим становищем

У Волинській області працівника міліції засуджено за зловживання службовим становищем

19.09.13 07:03 0 693
Постановлено вирок начальнику сектору карного розшуку Волинського лінійного відділу УМВС України на Львівській залізниці, якого визнано винним у зловживанні службовим становищем.

Досудовим розслідуванням, яке провадив слідчий відділ прокуратури Волинської області, установлено, що цей працівник міліції за змовою зі старшим оперуповноваженим лінійного відділу, замість того, аби проводити оперативно-розшукові заходи для встановлення особи злочинця, неодноразово підбурювали уже засуджених громадян зізнаватися у скоєні злочинів, яких ті не вчиняли.

Зокрема, у одному із випадків, правоохоронці, знаючи що один із засуджених має конфлікт з іншими ув’язненими, підкупом та обіцянкою переведення його до іншої установи виконання покарань переконали зізнатись у крадіжці офісної техніки на станції залізниці, якої той не вчиняв.

У іншому випадку, тим же методом правоохоронці переконали одного із засуджених зізнатись у незаконному носінні та зберіганні боєприпасів та особливо небезпечного наркотичного засобу – марихуани й повідомити їх місцезнаходження працівнику колонії. Між тим, насправді засуджений таких злочинів не скоював, а наркотичний засіб та боєприпаси у сховок помістили самі правоохоронці.

Окрім того, мали місце випадки, коли начальник сектору карного розшуку приховував від обліку наявні злочини.

Так, отримавши інформацію про вчинення крадіжки, він не повідомив про це територіальні органи внутрішніх справ для подальшого внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

У ході досудового розслідування правоохоронець повністю визнав свою вину у скоєнні злочинів.

Згідно з вироком суду, йому призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з встановленням 3-річного іспитового строку. Екс-міліціонера позбавлено права 3 роки обіймати посади у правоохоронних органів. Окрім того, суд позбавив його спеціального звання "майор міліції".

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі розпочали ...
Наступна новина: Чернівці: Міський клінічний ...

КОМЕНТАРІ