Луцьк: депутати відзначили, що медична реформа у місті впроваджується належно

Луцьк: депутати відзначили, що медична реформа у місті впроваджується належно

19.09.13 07:23 0 783
Відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства. Депутати Ганна Кравчук, Тетяна Дементьєва, Степан Цимбалюк заслухали інформацію заступника міського голови Тараса Яковлева Про внесення змін до рішення міської ради від 25.11.2010 № 1/5 «Про затвердження персонального складу виконавчого комітету міської ради». Члени комісії підтримали проект рішення щодо введення до складу виконавчого комітету нинішнього начальника Луцького міськвідділу УМВС України у Волинській області Василя Марчишака.

Про стан надання екстреної медичної допомоги населенню міста Луцька доповідав в. о. начальника управління охорони здоров’я міської ради Микола Якимчук. Він повідомив, що з 1 січня 2013 року набули чинності Закон України «Про екстрену медичну допомогу» та постанова Кабінету Міністрів України «Про норматив прибуття бригади екстреної медичної допомоги на місце події», якими визначено шляхи реформування та діяльності служби екстреної медичної допомоги в Україні. А про те, що у місті реформа втілюється належно, свідчить той факт, що до Луцька нещодавно приїжджали за досвідом спеціалісти управління охорони здоров’я Тернопільської міської ради.

За його словами, обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф утворено на базі Луцької станції швидкої медичної допомоги та відділень швидкої медичної допомоги центральних районних лікарень. Він почав функціонувати з 1 квітня 2013 року.

Щоб забезпечити десятихвилинний доїзд у місті Луцьку, заздалегідь було створено, додатково до діючих станції швидкої медичної допомоги та підстанції (вул. Привокзальна та вул. Словацького), два пункти (амбулаторія загальної практики – сімейної медицини на вул. Бенделіані, 7 – 2007 рік та у поліклініці № 1 на пр. Волі, 66а – 2008 рік). Для повного забезпечення згаданого нормативу є необхідність поступового облаштування пунктів базування бригад екстреної медичної допомоги у приміщеннях амбулаторій загальної практики - сімейної медицини, які будуть створюватися у мікрорайонах міста.

У Центрі медицини катастроф утворено нову структуру – єдину оперативно-диспетчерську службу, яка приймає виклики за телефоном 103 з усієї області та передає їх на бригади, які базуються у відповідних місцях. На виклик виїжджатиме бригада найближча до пацієнта чи потерпілого.

За додаткові кошти з обласного та державного бюджету проведено ремонт у переданому приміщенні на вул. Словацького, 28, де розміщено вищевказану службу та закуплено апаратуру, для підвищення оперативної роботи бригад (GPS – навігатори та ін.) і яка вже розпочала роботу.

Відбулись суттєві зміни в обслуговуванні викликів. Тепер вони діляться на екстрені та не екстрені. У першому випадку допомога надається у межах десятихвилинного доїзду у місті, а у другому - одна година та більше. Не екстрені виклики передаються і обслуговуються закладами первинного рівня медико-санітарної допомоги. У місті Луцьку це питання вирішене два роки тому, коли у поліклініках були утворені пункти невідкладної допомоги. На це міські поліклініки № 1, № 2 , № 3. Голова постійної комісії Ганна Кравчук подякувала міській владі за сприяння реформуванню медичної галузі. Зокрема, за кошти міського бюджету було придбано три автомобілі для роботи пунктів невідкладної медичної допомоги.

Про оздоровлення дітей в таборах відпочинку, санаторіях та готовність до школи доповідала в. о. головного лікаря Луцької міської дитячої поліклініки Галина Ворон. Вона повідомила, що працівники поліклініки забезпечували медичний супровід оздоровчих таборів «Чайка», імені Олега Кошового, «Ровесник». Здійснювали контроль за медичним забезпеченням пришкільних таборів. Доповідачка зазначала, що про якість медичного забезпечення говорить той факт, що не було жодних нарікань на спалах інфекційних захворювань, травмування тощо. Станом на 1 вересня, 208 дітей пільгових категорій та тих, що перебувають на диспансерному обліку було забезпечено санаторно-курортним лікуванням. Члени постійної комісії інформації про стан надання екстреної медичної допомоги населенню міста Луцька та про оздоровлення дітей в таборах відпочинку, санаторіях взяли до відома.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Брянськ став ...
Наступна новина: Тернополяни впізнають себе ...

КОМЕНТАРІ