Дев’ятикласникам Луцька презентували новий спецкурс та підручник «Основи податкових знань»

Дев’ятикласникам Луцька презентували новий спецкурс та підручник «Основи податкових знань»

19.09.13 08:24 0 706
Першими з підручниками нового спецкурсу «Основи податкових знань» на Волині познайомилися учні навчально-виховного комплексу №9 м. Луцька: спочатку в ході загальної зустрічі дев’ятикласників школи з фахівцями Міндоходів та освітянської галузі, згодом, докладніше – під час відкритого уроку.

Презентуючи принципово новий навчальний посібник, начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Олександр Хомич зазначив, що впровадження нового навчального курсу ініціювали спільно Міністр освіти та науки Дмитро Табачник і Міністр доходів та зборів Олександр Клименко.

«Навчальний посібник «Основи податкових знань» допоможе Вам, як майбутнім платникам податків, познайомитися із виникненням, призначенням та суттю податків. Ці знання стануть в нагоді у практичній діяльності, незалежно від того, яку професію оберете», – звернув увагу дев’ятикласників Олександр Хомич.

Заступник начальник Головного управління Міндоходів у Волинській області Інна Степанюк запевнила, що вивчення основ податкових знань дев’ятикласниками – це перший крок у програмі впровадження комплексної податкової освіти в Україні.

«Теорію і практику оподаткування у доступній формі цього року вперше вивчатимуть учні дев’ятих класів в усій Україні. Але фахівці Міндоходів та Міносвіти вже працюють над тим, щоб із наступного року з основами податкових знань під час факультативних занять знайомилися учні 10 та 11 класів,» – розповіла Інна Степанюк.

Посадовець підкреслила, що спільний проект Міністерства доходів і зборів України та Міністерства освіти і науки України спрямований на формування податкової культури підростаючого покоління, створення позитивного іміджу сумлінного платника податків та підвищення рівня добровільної сплати податків.

Довідково: ідея викладання спецкурсу «Основи податкових знань» виникла ще десять років тому. Із цього року спецкурс «Основи податкових знань» викладатиметься в якості факультативу в усіх загальноосвітніх школах України. Школярі вивчатимуть історію виникнення і розвитку податків у світі та в Україні, від Київської Русі до сьогодення. Діти зможуть дізнатися, які є види податків і зборів, які з них сплачує їх родина, як їх обчислювати та сплачувати. Підручник містить багато практичних завдань. Наприклад, діти зможуть самостійно обчислити суму ПДВ, що сплачується при покупці товару, чи прорахувати суму видатків і доходів державного бюджету, що дасть їм розуміння про принципи формування головного кошторису країни.

За матеріалами прес-служби ГУ Міндоходів у Волинській області

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Рамос: "Для того, обіграти ...

КОМЕНТАРІ