В Луцьку шануємо ветеранів та людей похилого віку

В Луцьку шануємо ветеранів та людей похилого віку

19.09.13 06:20 0 1182
З метою вшанування у місті громадян похилого віку, ветеранів війни та праці, розпорядженням Луцького міського голови Миколи Романюка затверджено план заходів з відзначення у місті Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана.

Відповідно до нього, у жовтні в амбулаторно-поліклінічних закладах міста буде проведено місячник «Зверни увагу на людей похилого віку».

Першого жовтня у територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) експонуватиметься виставка мистецьких виробів, створених підопічними центру. У цей же день тут відбудеться святковий вогник за участю художньо-самодіяльних колективів міста з вручення подарунків.

Святковий концерт, присвячений Міжнародному дню людей похилого віку та Дню ветерана, відбудеться у терцентрі другого жовтня о 12.00 год. Протягом вересня для підопічних установи організовано перегляд художнього фільму «Старики-разбойники».

У навчальних закладах протягом вересня – жовтня відбудуться виховні години «Твори добро», «Вклонімося сивині» з метою виховання шанобливого і гуманного ставлення учнівської молоді до громадян похилого віку, ветеранів війни та праці. Серед учнів, їх батьків та вчителів проведуть благодійну акцію «Милосердя» з метою надання допомоги у продуктах харчування одиноким людям похилого віку, які проживають у Луцькому геріатричному пансіонаті, у вересні - тематичні конференції та зустрічі за круглим столом лідерів учнівського самоврядування «Моє ставлення до людини похилого віку, моя допомога старшим за віком людям».

Першого жовтня у бібліотеках міста відбудуться книжкові виставки, зустрічі ветеранів, бесіди, виховні години, тематичний вечір буде організовано у будинку культури мікрорайону Вересневе, благодійний концерт - у Волинському обласному госпіталі інвалідів війни за участю аматорського вокального ансамблю Палацу культури міста Луцька «Джерела Волині».

28 вересня о 13.00 у Луцькій музичній школі №1 відбудеться вечір-зустріч «Від усієї душі», першого жовтня об 11.00 у Луцькому геріатричному пансіонаті – вечір шани «Літа на зиму повернули» за участю аматорських колективів Теремнівського будинку культури.

Також відповідно до цього ж розпорядження буде надана одноразова грошова допомога одиноким та одинокопроживаючим людям похилого віку, які перебувають на обліку у терцентрі, ветеранам праці – активним громадським діячам у розмірі 100 грн кожному (на загальну суму 15 тис. грн).

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рада внесла зміни до ...
Наступна новина: Перший відкритий чемпіонат ...

КОМЕНТАРІ