На Прикарпатті знову загострилася ситуація із новими видами шахрайств

На Прикарпатті знову загострилася ситуація із новими видами шахрайств

19.09.13 05:40 0 829
Людей обманюють в Інтернеті та по телефону. З початку року вже зареєстровано 621 кримінальне правопорушення в сфері сучасних засобів комунікацій.

Правоохоронці закликають людей бути пильними, купуючи товари через мережу Інтернет, адже там шахрайств - на кожному кроці. Особа замовляє товар та розраховується за нього, а натомість своє придбання отримує не в справному стані, або зовсім інший товар із нижчими технічними характеристиками, або не отримує його взагалі. Таких випадків зареєстровано 22.

Новоспечене шахрайство по телефону зловмисники також продовжують практикувати. Так, злочинці телефонують громадянам і повідомляють, що їх близька людина потрапила в біду. Відтак, пропонують родичам заплатити певну суму грошових коштів, щоб визволити рідну людину. До прикладу, зловмисники запевняють, що один із близьких родичів потрапив до міліції за вчинення кримінального проступку або вчинив ДТП. Для вирішення питання про непритягнення його до кримінальної відповідальності необхідно скинути певну кількість грошей на платіжну картку або поповнити рахунок мобільного телефону, з якого дзвонять.

У всіх випадках жертвами стають даного виду кримінальних правопорушень стають особи похилого віку. Правоохоронці наголошують: складність документування таких злочинів полягає у тому, що зловмисники одразу після отримання грошей одразу змінюють мобільні телефони, а платіжні картки в основному зареєстровані на інших осіб.

Незмінними залишаються і шахрайства із автомобілями. Автолюбителів до сумних наслідків приводить бажання зекономити. Зловмисники розміщують оголошення в інтернеті про продаж транспортних засобів, із значно заниженою сумою від ринкової вартості авто. Потерпілі самі сконтактовують із продавцем та домовляються про купівлю авто. Під час розмови продавець пропонує надіслати йому на платіжну картку певну суму грошей в якості завдатку. Майбутня жертва погоджується, а після перепахування грошей контакт із продавцем втрачається. Таких випадків з початку року зареєстровано 7.

Міліція Прикарпаття закликає!!! Шановні громадяни, будьте пильними, не станьте жертвою нових шахрайських схем. У разі, якщо вам телефонують невідомі особи, представляючись працівниками правоохоронних, медичних чи інших структур із повідомленням про те, що хтось із ваших родичів чи близьких потрапив у біду і тепер вам потрібно сплатити певну суму коштів, аби йому допомогти, не поспішайте та не панікуйте. Одразу ж телефонуйте до міліції! (102)

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: В Тернополі вулицю ...

КОМЕНТАРІ