Міжнародні експерти зазначають, що найбільшого падіння українська економіка зазнала у 2008-2009 роках

Міжнародні експерти зазначають, що найбільшого падіння українська економіка зазнала у 2008-2009 роках

19.09.13 08:06 0 852
Експерт Уряду Канади Пол Дарбі зазначив, що дії українського уряду повинні бути прагматичними. Про це міжнародний експерт заявив під час участі у засіданні робочої групи з розробки стратегії розвитку Львівської області на 2014-2020 роки із прогнозом до 2025 року.

Зокрема в рамках обговорення, Полл Дарбі підкреслив, що, відповідно до детального аналізу та статистичних показників, найбільшого падіння українська економіка зазнала у 2008-2009 роках.

Саме тоді на чолі Уряду була Юлія Тимошенко, яка й підписала скандально відомі газові угоди, коли Україна розпочала купувати блакитне паливо у нашого стратегічного партнера Росії за найвищими цінами у Європі. Саме такі непродумані політичні рішення призвели до затяжної рецесії вітчизняної економіки у всіх сферах, а також не дозволило динамічно розвиватися ні одній галузі.

“Я переконаний, що дії будь-якого уряду повинні, в першу чергу, бути прагматичними та не залежати ані від політичних амбіцій, ані від надуманих сновидінь чи видінь певних очільників. Відтак розвиток тією чи іншої території має базуватися, першочергово, на детальному аналізі кількісних та якісних показників розвитку економіки”.

Голова Львівської ОДА Віктор Шемчук підтримав думку міжнародного експерта, та зазначив, що популістські дії у 2008-2009 роках українського уряду на чолі із Прем’єр-міністром України Ю.Тимошенко завдали неабияких збитків українській економіці, а також погодився, що, незважаючи на політичні амбіції, рішення щодо розвитку території мають прийматися виключно із прагматичних, українських міркувань.

Зазначимо, під час сьогоднішнього засідання робочої групи експертами та консультантами проекту Місцевого економічного розвитку міст України та Розбудови економічно обґрунтованого планування розвитку областей і міст України було представлено економічний прогноз для Львівської області, презентовано результати першого етапу кластерного аналізу економіки Львівської області, методологію проведення Стратегічної екологічної оцінки розвитку Львівської області тощо.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Свою 90-ту осінь зустрів ...
Наступна новина: Олександр Башкаленко: ...

КОМЕНТАРІ