У Львівській області стрийські свободівці досліджують місця поховань вояків УПА

У Львівській області стрийські свободівці досліджують місця поховань вояків УПА

19.09.13 06:32 0 882
Голова Стрийської районної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Мар'ян Берездецький та його заступник з питань історичної пам'яти Михайло Лапчук відвідали село Жулин з метою дослідження та вивчення місць поховань вояків УПА на місцевому кладовищі.

Як з'ясувалося, на сільському цвинтарі є вісім повстанських могил. Чотири – загальні та чотири могили, в яких поховані вояки: Михайло Гнатишин ("Нечай"), Іван Антонів, Микола Дармопук, Василь Шепітак. Після відвідин кладовища разом із сільським головою Михайлом Юрківим, свободівці зустрілися з вихідцем із села Жулина, членом Стрийської Станиці Братства вояків УПА Іваном Поповичем, який докладно розповів про захоронення, а також надав широку історичну довідку про людей, похованих у цих могилах.

Націоналісти також відвідали місцевий храм, де зберігається унікальній стяг товариства "Січ", який був освячений митрополитом Андреєм Шептицьким 15 травня 1934 року під час відвідин села Жулин, про що свідчить грамота за підписом митрополита.

Додамо, що стрийські свободівці вирішили встановити в кожному селі Стрийського району інформаційні щити, щоби розміщувати на них інформацію про діяльність ВО "Свобода", зокрема фракцій свободівців у місцевих радах. Перші інформаційні щити вони вже встановили в селі Дуліби.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі у школі №16 ...
Наступна новина: WTA Сеул. Бейгельзімер ...

КОМЕНТАРІ