Сергій Рижук: «Необхідно вивести з прориву екологічно чистий електротранспорт міста Житомира і розпочинати його розвиток»

Сергій Рижук: «Необхідно вивести з прориву екологічно чистий електротранспорт міста Житомира і розпочинати його розвиток»

19.09.13 07:19 0 829
Перше питання, винесене на розгляд шістнадцятої сесії обласної ради, стосувалося внесення змін до обласного бюджету на 2013 рік, а також затвердження розпорядження № 258 голови обласної державної адміністрації «Про перерозподіл обсягу субвенції».

Як уже повідомлялося, працівники комунального підприємства «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» протягом 5 місяців не отримують заробітну плату. Для негайного вирішення проблеми на розгляд депутатів обласної ради було запропоновано затвердити перерозподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у сумі 9,4 млн. грн. на компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян.

Як зазначив голова облдержадміністрації Сергій Рижук під час обговорення питання, обласна влада робить все можливе, щоб області виділили додатковий фінансовий ресурс для покриття компенсації, який буде спрямовано в регіон впродовж жовтня-листопада поточного року, але напругу з виплатою заробітної плати треба зняти зараз. Це особливо важливо у контексті реалізації завдань Президента України щодо забезпечення якісних умов життя в частині вчасної виплати зарплат і зростання доходів населення.

Вирішення питання вчасного і повного відшкодування компенсації за пільгове перевезення пасажирів не може бути розв’язано тільки діями місцевої влади. Потрібно внести зміни до Державного бюджету з метою 100-відсоткового відшкодування компенсацій. Розглядається питання участі Житомирщини у пілотному проекті щодо адресного отримання коштів на пільгове перевезення. Потребує вирішення питання дублювання маршрутів міського електротранспорту мікроавтобусами приватних перевізників.

Як зауважив у своєму виступі на сесії Житомирський міський голова Володимир Дебой, для виходу із ситуації, що склалася, ТТУ вживає всіх можливих організаційних заходів. Так, силами працівників було зібрано 2 тролейбуси, у цьому році на лінію вийшов ще один, а до кінця року планується поповнити парк ще 2 машинами. Однак, комунальне підприємство «Житомирське ТТУ», перевозячи 80% пільгових категорій пасажирів, не в змозі обійтись без допомоги держави.

Депутати обласної ради, зваживши всі за і проти, проголосували за спрямування державної субвенції на вирішення питань ТТУ.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі чортків - ...
Наступна новина: Вірменський уряд погодив ...

КОМЕНТАРІ