Центр взаємодії ДСНС України з волонтерами провів практичні навчання для волонтерів

Центр взаємодії ДСНС України з волонтерами провів практичні навчання для волонтерів

19.09.13 06:10 0 913
Центр взаємодії Державної служби України з волонтерами та волонтерськими організаціями провів практичні навчання для волонтерів. Навчання складалися із надання першої невідкладної допомоги, гасіння пожежі за допомогою різних типів вогнегасників, запобігання надзвичайним ситуаціям, основ цивільного захисту тощо. Кожне із коротких практичних занять провів фахівець ДСНС України, після чого волонтери отримали змогу попрактикуватися самостійно.

До навчань долучилися понад 30 волонтерів – членів Центру взаємодії ДСНС України з волонтерами та волонтерськими організаціями, представники товариства Червоного хреста, Київського міського центру соціальних служб для сім‘ї, дітей та молоді, Всеукраїнського центру «Волонтер», молодіжного об‘єднання «Скаути Києва» та інших організацій.

«Ми прагнемо створити потужну базу добровольців насамперед для запобігання надзвичайним ситуаціям та подолання наслідків стихійних лих. У осінньо-зимовий період співпраця рятувальників і волонтерів особливо актуальна для запобігання пожежам у побуті і загибелі людей на тонкому льоду, а також у ліквідації наслідків негоди», – підкреслив заступник Голови ДСНС України Анатолій Бойко під час зустрічі з волонтерами.

Він наголосив, що першочерговий напрям співпраці рятувальників і волонтерів – це саме профілактично-роз‘яснювальна робота, яка не потребує окремої професійної підготовки. Крім запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, вона може бути направлена на формування громадської культури у сфері безпеки життєдіяльності.

Під час навчання волонтери відвідали музей історії пожежної техніки м. Києва та ознайомилися з роботою оперативно-рятувальних служб: піротехнічною, кінологічною, пожежною.

Нагадаємо, у рамках роботи Центру взаємодії ДСНС України з волонтерами та волонтерськими організаціями протягом липня-серпня 2013 року рятувальники та волонтери спільно провели понад 30 громадських акцій для попередження надзвичайних ситуацій, зокрема, пожеж в екосистемах та загибелі людей на воді.

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Рівненщині проведено ...

КОМЕНТАРІ