Сергій Рижук: «За три останніх роки фінансування галузі фізичної культури та спорту області збільшилося у п’ять разів»

Сергій Рижук: «За три останніх роки фінансування галузі фізичної культури та спорту області збільшилося у п’ять разів»

19.09.13 07:51 0 683
За три останніх роки збільшено фінансування галузі фізичної культури та спорту області у п’ять разів, особливо олімпійських видів спорту. На цьому акцентував голова облдержадміністрації Сергій Рижук 19 вересня під час засідання 16-ї сесії обласної ради шостого скликання, обговорюючи питання про хід виконання обласної комплексної програми розвитку фізичної культури і спорту на 2012–2016 роки.

У свою чергу, відповідаючи на запитання депутатів, директор департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Раїса Гула повідомила, що згідно з програмою, галузь фізичної культури і спорту області цьогоріч повністю профінансована. «Завдяки сприянню голови облдержадміністрації Сергія Рижука на капітальні видатки цього року виділено 9 млн 400 тис. грн. За рахунок чого триває реконструкція західної трибуни і манежу центрального стадіону у місті Житомирі», – відзначила посадовець, повідомивши, що 15 жовтня відбудеться відкриття нового манежу.

Крім того, свідченням виконання обласної комплексної програми розвитку фізичної культури і спорту на 2012–2016 роки є регулярна виплата стипендій 50-м спортсменам Житомирщини. Ще понад 150 спортсменів отримують грошові винагороди у розмірі від 500 грн до 3 тис. грн. До кінця цього року їхня кількість збільшиться до двохсот осіб.

Житомирщина є першою з областей України, де започатковано створення обласної штатної збірної команди резервного спорту. Як результат – 59 спортсменів нашої області є членами збірних команд України. «Відтак, Житомирщина суттєво покращила свої показники у загальнодержавному рейтингу розвитку галузі фізичної культури та спорту: з 27-го місця область перейшла на 14-те», – зауважила директор профільного департаменту.

За словами Раїси Гулої, на розгляді у Верховній Раді України наразі перебуває проект Закону України «Про фізичну культуру і спорт», відповідно до якого міста Житомир, Коростень, Бердичів і Новоград-Волинський включені до переліку будівництва нових басейнів, чотирьох льодових палаців, 18-ти дитячих спортивних майданчиків. «До речі, в області стартував проект за лінією освіти щодо будівництва дитячих спортивних майданчиків, за яким передбачається створення більше сотні нових споруд такого типу», – додала вона.

Раїса Миколаївна повідомила і про відсутність в області проблеми щодо фінансування заробітної плати тренерів.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Кожара засудив напад на ...
Наступна новина: НХЛ. "Флорида" змінить ...

КОМЕНТАРІ