У Рівненській області рятувальники навчали дітей правилам  безпеки життєдіяльності

У Рівненській області рятувальники навчали дітей правилам безпеки життєдіяльності

19.09.13 05:39 0 819
19 вересня в рамках проведення Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності в Клеванській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті відбулася зустріч рятувальників Державної пожежно-рятувальної частини №10 із школярами.

Начальник підрозділу майор служби цивільного захисту Анатолій Гуменюк розповів дітям про основні причини виникнення надзвичайних ситуацій та правила порятунку людей під час пожеж, дорожньо-транспортних пригод, на воді та при виникненні нестандартних ситуацій. Крім того, школярі переглянули навчальний відеофільм про правила поводження під час виявлення вибухонебезпечних предметів та порядок надання першої долікарської допомоги при виникненні різних нещасних випадків.

Пізніше всі присутні зібрались на шкільному спортивному майданчику, де співробітники Держслужби з НС організували демонстрацію пожежно-рятувальної та спеціальної техніки. Діти мали можливість ознайомитись з технічними характеристиками спец автомобілів та одіти бойове спорядження рятувальників. Найбільше дітлахів зацікавила демонстрація роботи бензорізу та пневматичних ножиць, за допомогою яких рятувальники ліквідовують наслідки дорожньо-транспортних пригод, розрізають металеві конструкції та відкривають броньовані двері. Учні не обділили своєю увагою й пневмоподушку, яка здатна легко підняти 20-тонний автомобіль, та апарати захисту органів дихання, без яких робота у задимленому приміщенні не можлива. Емоціями та новими враженнями дітлахи зарядилися на цілий день.

Директор школи-інтернату Олександр Малиновський щиро подякував рятувальникам за цікавий та пізнавальний захід. У свою чергу працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій запросили школярів відвідати пожежно-рятувальний підрозділ.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: На Прикарпатті знову ...

КОМЕНТАРІ