На Рівненщині проведено дводенний тренінг для прокурорів за участю представників Департаменту юстиції США

На Рівненщині проведено дводенний тренінг для прокурорів за участю представників Департаменту юстиції США

19.09.13 06:10 0 773
18-19 вересня працівники прокуратури Рівненської області взяли участь у навчаннях щодо мистецтва поводження в судовому засіданні. Захід було проведено у рамках Програми реформування кримінального судочинства та боротьби з корупцією в Україні Департаменту юстиції США, яка реалізується посольством Сполучених Штатів Америки в Україні спільно з Генеральною прокуратурою України та Національною академією прокуратури України.

В заняттях взяли участь представники апарату прокуратури області та усіх районних, міських та міжрайонних прокуратур. Вступними словами захід відкрили заступники прокурора області Андрій Гіль та Анатолій Хомич. Для слухачів з лекціями виступили: радники з правових питань Департаменту юстиції США Мері Батлер та Джефрі Коул, Федеральний прокурор США Девід Девілерз та представники Національної академії прокуратури України.

Під час навчального заходу були розглянуті питання підготовки прокурорів до судового засідання, особливості роботи зі свідками, порядок ведення процесу у відповідності з Кримінальним процесуальним кодексом України.

У своїх лекціях американські експерти зупинилися на основних відмінностях українського та американського кримінального процесу; майстерності ефективної вступної промови прокурора у суді; використанні речових доказів і наочних матеріалів та їх пред’явленні в суді; методах прямого і перехресного допиту; мистецтві заключного виступу прокурора в суді тощо.

Крім того, учасники виконували практичні вправи для тренування навичок прямого та перехресного допитів. Іноземні тренери подякували українській стороні за надану можливість поділитися досвідом з представниками органів прокуратури Рівненщини та висловили сподівання, що учасники тренінгу зможуть успішно застосовувати отримані знання та навички на практиці.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Центр взаємодії ДСНС ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ