В Тернополі у школі №16 почав діяти кабінет мобільної стоматології

В Тернополі у школі №16 почав діяти кабінет мобільної стоматології

19.09.13 06:32 0 828
Кабінет мобільної стоматології відкрили у Тернопільській школі №16 19 вересня. Тут проводитимуть профілактичні огляди та лікування зубів для учнів старших та молодших класів. Загалом у школі навчається 846 дітей.

За словами начальника відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Ростислава Левчука, робота стоматкабінету розпочалася в міському електротрасі. За понад два місяці оглянуто 335 працівників підприємства. Наступний крок, за розпорядженням міського голови Сергія Надала, встановлення пересувного стоматкабінету у навчальних закладах міста.

«Пересувний кабінет придбаний за кошти міської ради. Це одна з соціальних ініціатив мерії. Наступний навчальний рік оголошено роком здоров’я школяра. Тож до кінця цього року, за розпорядженням міського голови, плануємо охопити профілактичними стоматологічними оглядами та проведенням планової санації школярів шкіл масиву «Дружба», які найбільш віддалені від міської дитячої стоматполіклініки та в яких відсутні стоматкабінети. Згодом перейдемо до інших навчальних закладів», - зазначив Ростислав Левчук.

Уже сформовані списки планових пацієнтів – їх по-черзі оглядатиме професійний стоматолог. Медсестра не лише асистуватиме, а й проводитиме школярам так звані уроки здоров’я – як правильно доглядати за ротовою порожниною, вибирати зубну пасту, чистити зуби тощо. Крім дітей, на огляди зможуть прийти за потреби і вчителі.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Мультимедійний клас з ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ