На Тернопіллі чортків отримав статус міста обласного значення

На Тернопіллі чортків отримав статус міста обласного значення

19.09.13 05:52 0 892
19 вересня 2013 року депутати фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у Верховній Раді України підтримали проєкт постанови Верховної Ради "Про віднесення міста Чортків Чортківського району Тернопільської області до категорії міст обласного значення". Відповідно до ухваленої постанови Чортків став містом обласного значення.

"Чортків – друге за чисельністю населення місто в Тернопільській області. Надання йому категорії міста обласного значення надасть змогу збільшити темпи розвитку територіяльної громади, підвищить фінансово-економічну самостійність місцевого самоврядування та сприятиме інвестиційній привабливости міста", – заявив свободівець Олексій Кайда.

Зазначимо, що зміна категорії міста сприятиме зміцненню потенціялу та відкриє нові перспективи для розвитку. "Чортків став першим містом Тернопільської области, яке набуло статусу обласного підпорядкування. Це відкриває додаткові можливости соціяльно-економічного і духовного розвитку. Нині громада Чорткова повинна об'єднати свої зусилля задля відродження та розвитку в духовній і матеріяльній галузі. Чортків стане другим полюсом розвитку, який задаватиме тенденції в усьому південному регіоні Тернопільщини", – повідомив народний депутат України Олег Сиротюк.

"Надання Чорткову статусу обласного значення є стратегічно важливим для нас. Це дасть місту змогу розвиватися та отримувати додаткові фінанси, а також створити нові робочі місця. До речі, на статус міст обласного значення також претендують Кременець і Бережани. Відповідні ініціятиви ми обов'язково подаватимемо на розгляд парламенту", – зазначив свободівець Михайло Головко.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: ITF Грузія. Козлова пройшла ...

КОМЕНТАРІ