У Тернополі обговорили шляхи захисту української державности

У Тернополі обговорили шляхи захисту української державности

19.09.13 07:55 0 755
19 вересня 2013 року в Тернопільському прес-клубі відбулося засідання на тему: "Захист української державности. Відновлення конституційного ладу на території Тернопільської области". Шляхи виходу з кризової ситуації навколо Тернопільської обласної ради 5-го скликання шукали представники Тернопільської координаційної ради захисту української державности та члени громадських організацій міста спільно з головами обласних організацій політичних партій.

Ключовим питанням обговорення стала вимога Тернопільської координаційної ради захисту української державности до Президента України відновити конституційний порядок на території области.

"Нині в області функціонує Координаційна рада захисту української державности. До неї входять різні громадські організації, представники більшости з яких стояли біля витоків нашої Незалежности. Тому Тернопільська обласна організація ВО "Свобода" підтримує вимогу Координаційної ради захисту української державности до Президента України навести конституційний лад на території Тернопільської области. Нашим першочерговим завданням є ознайомити з цією вимогою жителів краю. Наша політична сила ініціюватиме збір підписів громадян під цією вимогою.

Нині на теренах нашої области виконавча гілка влади в особі ОДА порушує Конституцію. Вибори відбулися – громада зробила свій вибір. Але його, на превеликий жаль, повністю ігнорують. Тому на даний час 16 відсотків депутатів не представлено в обласній раді. Зараз ми можемо втратити те, за що боролися наші предки, – нашу державність. Для того, аби протистояти цій загрозі, нам варто об'єднати свої зусилля.

Вирішити критичну ситуацію в Тернопільській обласній раді можна лише одним способом – шляхом політичних домовленостей. Але в жодному разі не порушенням прав наших виборців. Зараз ми стоїмо на порозі підписання Угоди про асоціяцію з Европейським союзом. А те, що відбувається зараз в обласній раді, є неприпустимим на шляху до евроінтеграції", – наголосив під час зустрічі керівник Тернопільської обласної організації ВО "Свобода", депутат обласної ради Володимир Стаюра.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Делегація із Республіки ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ