Росія буде захищати свій ринок після асоціації України з ЄС – Путін

Росія буде захищати свій ринок після асоціації України з ЄС – Путін

19.09.13 06:58 0 861
Приєднання України до Митного Союзу дозволило б Москві і Києву домовитися з ЄС про більш вигідні умови для торгівлі. Так вважає президент Росії Володимир Путін. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Ми вважаємо, що, якби Україна приєдналася до Митного Союзу, а потім ми скоординували б свої спільні зусилля і вели б переговори з європейцями, у нас було б більше шансів вимовити кращі умови по торговим і економічним взаєминам з нашим головним партнером, а Європа залишається нашим головним торговельно-економічним партнером», – сказав він під час дискусійного клубу «Валдай».

Крім того, заявив російський лідер, за рахунок того, що в рамках переговорного процесу про приєднання України до Митного союзу Москва йде на зниження цін на енергоносії та відкриття своїх ринків, Україна отримає вигоду в розмірі 9 мільярдів доларів.

Путін зазначив, що перевагою для України в асоціації з Євросоюзом буде відкриття ринків.

«Але в чому наша проблема? У тому, що якщо рівень митного захисту буде ще більше знижений в Україні, то в Україну хлинуть досить хороші за якістю і дешеві за ціною європейські товари. Вони будуть з внутрішнього українського ринку виштовхувати товари українського виробництва. Куди? До нас. І ось це створює проблеми», – заявив Путін.

Він продовжив, що Москва попередила Київ, що буде змушена якимось чином захищати свій ринок.

«Ми заздалегідь про це прямо і чесно говоримо, щоб потім нам не дорікали, що ми комусь щось заважаємо або піддаємо сумніву суверенне право ухвалювати рішення про союз», – сказав він.

Путін розповів, що Росія теж хоче підписати нову базову угоду з Євросоюзом, а також обговорює питання про підписання з ЄС угоди про вільну торговельну зону. Україна планує підписати угоду про асоціацію з ЄС на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі в листопаді цього року.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: В Тернополі розпочали ...

КОМЕНТАРІ