Дільничні інспектори міліції обговорили з експертами ОБСЄ питання протидії насильству в сім'ї

Дільничні інспектори міліції обговорили з експертами ОБСЄ питання протидії насильству в сім'ї

20.09.13 11:16 0 785
Під час круглого столу, що відбувся у столиці, присутні обговорили питання, що сприяють кращому розумінню проблеми насильства в сім’ї, реабілітації постраждалих від нього, а також розумінню дільничними інспекторами міліції та курсантами власної ролі в попередженні та боротьбі з насильством у сім’ї.

На заході були присутні представники міліцейського відомства, начальники відділів дільничних інспекторів міліції обласних підрозділів, а також викладачі вищих навчальних закладів системи МВС.

З вітальним словом до присутніх звернувся начальник Управління дільничних інспекторів міліції Департаменту громадської безпеки МВС України Аркадій Запорожцев. Зокрема, він подякував представникам ОБСЄ за співпрацю та допомогу, яку вони надають у питаннях протидії насильству в сім’ї та торгівлі людьми.

- МВС напрацьовано практичний досвід з попередження насильства в сім’ї, - зазначив правоохоронець. - Перш за все, важливим кроком є підвищення обізнаності самих дільничних інспекторів міліції про проблему насильства та їх навчання.

За його словами, завдяки підтримці та допомозі експертів ОБСЄ, було організовано та проведено тренінги з тематики насильства в сім’ї та торгівлі людьми для дільничних інспекторів в регіонах, а також видано практичний матеріал та методичні рекомендації.

Зокрема, поділився Аркадій Запорожцев і з планами на майбутнє з даного напрямку роботи.

Заступник начальника управління дільничних інспекторів міліції ДГБ МВС України Юрій Лубенський розповів присутнім про результати моніторингу впровадження спеціалізованого курсу з протидії насильству в сім’ї у вищих навчальних закладах системи МВС. Зокрема, зупинився на створенні інтерактивних класних кімнат. - За результатами моніторингу щодо позитиву проведення цих занять, понад 80% опитаних засвідчили їх високу ефективність та бажання продовжити навчання, - підкреслив Юрій Лубенський.

Варто зазначити, що представники вищих навчальних закладів системи МВС однозначно підтвердили успішні результати роботи таких кімнат.

У свою чергу Національний менеджер проектів Координатора проектів ОБСЄ Тетяна Руденко подякувала за підтримку українські інституції у протидії насильству в сім’ї. – Практична співпраця та реальна робота – це позитивний результат. Те, що ми тут ведемо професійний діалог та спілкуємося, обговорюючи ті чи інші питання, однозначно покращує нашу співпрацю у цьому напрямі, - зазначила Тетяна Руденко.

Детально зупинилися присутні і на співпраці служби ДІМ та спеціалізованих підрозділів МВС у сфері протидії торгівлі людьми, а також на посиленні взаємодії з міжнародними урядовими та неурядовими організаціями.

Загалом зустріч пройшла у формі живого, конструктивного діалогу, під час якого присутні обговорили всі проблемні питання та домовилися про подальшу співпрацю й обмін необхідною інформацією.

УЗГ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Дніпропетровські ...
Наступна новина: Кіровоградські ...

КОМЕНТАРІ