Двоє грабіжників вдруге вислухали вирок суду

Двоє грабіжників вдруге вислухали вирок суду

20.09.13 11:53 0 937
Піщанський районний суд Вінницької області виніс вирок двом раніше судимим зловмисникам, які навесні пограбували жителя сусідньої області. Один з підсудних – неповнолітній.

Чотири роки позбавлення волі. Таке покарання призначив Піщанський районний суд двом зловмисниками, якщо вони протягом іспитового строку не вчинять нового злочину. Термін випробування у підсудних різний. В одного півтора роки, в іншого – рік, оскільки останній неповнолітній. Обидва молодики на лаві підсудних опинилися не вперше.

В квітні 2013 року молоді люди пограбували 29-річного жителя Житомирської області, який на Вінниччину приїхав у відрядження.

Свою жертву нападники зустріли в одному з місцевих кафе в селі Чорномин. Під час розмови з працівниками закладу чоловік натякнув, що має при собі гроші. Почувши це, молодикам одразу спало на думку заволодіти ними. Коли чоловік вийшов з кафе, зловмисники почали його наздоганяти, та дочекавшись влучного моменту, напали на нього, побили і відібрали мобільний телефон та банківську картку з пін-кодом. Потім грабіжники поїхали у Піщанку, де у найближчому банкоматі зняли з картки гроші в сумі 3 000 гривень.

Після зустрічі з грабіжниками потерпілий опинився на лікарняному ліжку. Лікарі діагностували у нього тілесні ушкодження середнього ступеню важкості.

У судовому засіданні підсудні визнали свою провину повністю та попросили їх суворо не карати.

За рішенням суду молодиків визнано винними у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 186 КК України (Грабіж), та призначено покарання у вигляді 4-х років позбавлення волі. Враховуючи щире каяття, добровільне відшкодування заподіяних збитків, активне сприяння встановленню істини під час досудового розслідування та неповнолітній вік одного з підсудних, суд прийшов до висновку звільнити їх від відбування покарання, призначивши іспитовий строк.

СЗГ УМВС України

у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: "Футбол без меж": ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ