Рівне: хіміки вимагають оновлення нормативів з безпеки праці

Рівне: хіміки вимагають оновлення нормативів з безпеки праці

20.09.13 15:26 0 1019
Українські хіміки виступають за оновлення нормативів з безпеки праці на хімічних підприємствах. Про це оголосили керівники найбільших хімічних підприємств України, а також науково-дослідних інститутів та організацій, під час шньої наради на ПАТ «Рівнеазот». Разом з профспілковими організаціями вони обговорили шляхи підвищення рівня промислової безпеки та охорони праці у хімічній галузі України. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Нині українська промисловість керується інструкціями 1969 року, у той час як у країнах ЄС із 2008 року діє міжнародна система менеджменту та професійної безпеки і здоров’я. Вона є обов’язковою для компаній, котрі прагнуть виробляти хімічну продукцію і торгувати нею.

Зустріч зініціював генеральний директор холдингу Ostchem Дмитро Фірташ. Він вважає, що першопричиною зносу трубопроводу на Горлівському заводі «Стірол», через який 6 серпня 2013 року сталася аварія із загибеллю шістьох і каліцтвом тридцяти працівників, є застарілі нормативи щодо перевірки якості трубопроводів. Ці норми були розроблені півстоліття тому.

Нові пропозиції до законодавства члени Союзу хіміків України обговорили за участю міністра промислової політики Михайла Короленка та голови Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України Олександра Хохотви. Ішлося про унормування всіх протоколів та інструкцій щодо промислової безпеки й охорони праці, поводження в надзвичайних ситуаціях та залучення до цієї роботи науково-дослідних інститутів.

Раніше в інтерв’ю кореспондентові Радіо Свобода генеральний директор ПАТ «Рівнеазот» Михайло Заблуда зазначав, що для безпечної роботи хімічного підприємства необхідно лише дотримуватися всіх норм українського законодавства.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ