Чернівецькі танцюристи здобули перше місце на фестивалі в Італії

Чернівецькі танцюристи здобули перше місце на фестивалі в Італії

20.09.13 13:15 0 793
Вихованці Чернівецького клубу спортивного танцю «Промінь» Центрального Палацу культури Чернівців вибороли 1-ше місце на Міжнародному фестивалі «Орфей в Італії», що відбувся в італійському містечку Лідо-ді-Єзоло.

VI міжнародний фестиваль дитячої та юнацької творчості «Орфей в Італії» зібрав мистецькі колективи та сольних виконавців з більш ніж 20-ти країн світу у мальовничому містечку, яке є частиною Венеціанської лагуни Адріатичного моря. Лідо–ді-Єзоло вважають найпопулярнішим курортом італійської Рів’єри. Цього року фестиваль проходив під патронатом Віце-президента Республіки Болгарія Маргарити Попової. А організаторами фестивалю виступили Арт-центр «Карнолски» (Болгарія), Міжнародна академія мистецтв «Європа» та муніципалітет міста Лідо-ді-Єзоло (Італія).

Чернівецьким танцюристам, які до речі, були єдиними представниками нашої держави на цьому фестивалі, було доручено вельми відповідальну місію – нести прапори держав-учасниць конкурсу. А далі впродовж двох днів відбувались відбіркові тури, де усі учасники мали можливість продемонструвати свою творчість та представити культуру, мистецтво і традиції своєї країни. У перервах між виступами діти мали можливість поніжитись на сонячних пляжах Лідо-ді-Єзело та попірнати у хвилі Адріатичного моря. Усі учасники фестивалю відвідали Венецію – столицю італійського регіону Венето і взяли участь у богослужінні, котре відбулося у соборі Святого Марка.

Чернівецькі танцюристи КСТ «Промінь», яким керує заслужений працівник культури України Володимир Хомицький, представляли дві композиції формейшин: це «Пікнік» (композиція побудована на основі латиноамериканських танців) та «Європейське дефіле» (на основі танців європейської програми). Італійська публіка дуже гаряче приймала наших танцюристів, котрі вирізнялись елегантністю та вишуканістю. До речі, це вже другий візит «Променя» до Італії. У 2009 році на цьому ж фестивалі чернівецькі танцюристи стали володарями найвищої нагороди – «Гран-прі». Цьогоріч рішенням журі конкурсу ансамбль «Промінь» удостоєний нагороди за 1-ше місце серед танцювальних колективів. Гран-прі ж фестивалю отримав танцювальний колектив «Калина» з Польщі.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Наступна новина: Бутко оштрафований на ...

КОМЕНТАРІ