В Закарпатській області жительку Хуста обікрав злодійкуватий родич, а мешканця району - односелець

В Закарпатській області жительку Хуста обікрав злодійкуватий родич, а мешканця району - односелець

20.09.13 13:08 0 673
Правоохоронці затримали обох зловмисників, на яких тепер очікує передбачена законом кримінальна відповідальність.

Житель села Вільшани Хустського району, повернувшись ввечері додому, виявив пропажу зі сховку в дерев’яній шкатулці у серванті грошей в сумі 300 доларів, 1000 гривень та золотого ланцюжка. Слідів стороннього проникнення в хаті не було, тож ошелешений чоловік зателефонував у міліцію. Невдовзі на обійстя прибув дільничний інспектор, який обслуговує цю гірську дільницю. Обслідувавши будинок, міліціонер зрозумів: проникнути всередину незваний гість міг тільки відчинивши ключем замок вхідних дверей. Де господарі залишають ключ, міг знати хтось із близьких. Стали з’ясовувати, хто б це міг бути. Господар згадав, що недавно до нього приходив односільчанин на ім’я Микола. Чоловік просив якийсь інструмент. Потім господар подався з ним в магазин. І от цей Микола бачив, як власник оселі, зачинивши двері, сховав ключі у кишеню старого піджака, який висить під стріхою…

Миколу сільський «шериф» вдома не застав. Рідні повідомили, що той десь повіявся. Наступного дня бачили його напідпитку в сусідньому селі. Під вечір офіцер міліції зустрівся з підозрюваним. Той спершу всіляко заперечував свою причетність до крадіжки, однак швидко заплутався у своїх поясненнях. А далі зізнався, що частину чужих грошей встиг прогуляти. Тепер за крадіжку з проникненням у чуже житло, згідно ч.3 ст.185 КК України, злодію загрожує покарання від трьох до шести років позбавлення волі.

А от жителька Хуста Антоніна потерпіла не від односільчанина, а від злодійкуватого родича. 26-річний брат її чоловіка гостював у них і трохи затримався. Господарі знали: гість з кримінальним минулим, має схильність поцупити чужі речі. Тому подружжя не випускало родича з поля свого зору. І раптом той став збиратися в дорогу, заявивши, що йому негайно слід їхати. Люди провели гостя до воріт, потім ще якийсь час крутилися на подвір’ї. Коли ж Антоніна увійшла в кімнату, то звернула увагу, що її сумочка знаходиться не на стільці, де вона її залишила, а біля вішака. З сумки зник мобільний телефон і гаманець, тож жінка зрозуміла причину такої поспішної втечі гостя. Потерпіла зателефонувала в міліцію й описала прикмети невдячного родича. Уникнути зустрічі зі стражами порядку тому не вдалося. Як і в попередньому випадку, за даним фактом розпочато кримінальне провадження.

Михайло ПИСКАЧ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: "Будівельник" переміг ...
Наступна новина: Вінницькі школярі ...

КОМЕНТАРІ