На Хмельниччині міліціонери вгамовували масові безлади. На щастя, лише у рамках командно-штабних навчань

На Хмельниччині міліціонери вгамовували масові безлади. На щастя, лише у рамках командно-штабних навчань

20.09.13 13:09 0 895
Запобігти захопленню приміщення Кам‘янець-Подільської міської ради протестувальниками та локалізувати масові порушення громадського порядку — таким було ввідне завдання під час командно-штабних навчань і тактико-спеціальних навчань по відпрацюванню дій особового складу Хмельницького гарнізону міліції та військовослужбовців внутрішніх військ по припиненню групових порушень громадського порядку і ліквідації масових заворушень.

До участі у цьому масштабному заході було залучено понад шість сотень правоохоронців. Ще дві сотні добровольців вдавали протестувальників та ініціаторів масових безладів. Усі умови проведення навчань були максимально наближені до реальних. Головна їх мета — підвищення рівня бойової готовності особового складу органів внутрішніх справ до припинення групових порушень громадського порядку.

Навчання складалося з двох етапів. Перший — засідання оперативного штабу під головуванням начальника УМВС України в Хмельницькій області Сергія Шутяка, під час якого була вироблена тактика дій з урахуванням різних можливих варіантів розвитку подій. Друга етап, що пройшов безпосередньо у Кам‘янці-Подільському, — практична локалізація масових заворушень.

Під час практичної частини навчань працівники міліції відпрацювали порядок дій у різних ситуаціях, наприклад, у випадку, якщо серед порушників громадського порядку будуть знаходитися жінки і діти.

На тренувальних зборах навіть передбачили, що в епіцентрі подій можуть опинитися представники мас-медіа, які будуть висвітлювати хід подій. Аби забезпечити їхню безпеку та уникнути можливих непорозумінь, усіх уявних та реальних журналістів, присутніх під час навчань, забезпечили яскравими жилетами з відповідним написами, що дало можливість створити їм більш безпечні та комфортні умови роботи.

Завершився захід затриманням найбільш активних хуліганів та ініціаторів масових заворушень.

Начальник УМВС України в Хмельницькій області генерал-майор міліції Сергій Шутяк, підсумовуючи результати командно-штабних навчань, зазначив:

— Такі навчання потрібні для підтримання готовності органів внутрішніх справ миттєво відреагувати на будь-яку ситуацію, пов‘язану з охороною громадського порядку. До того ж, вони дозволяють завчасно виявити можливі недоліки, які будуть враховані під час наступних навчань. Таким чином ми прагнемо досягти максимальної ефективності під час забезпечення безпеки громадян.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі чи повернуть ...
Наступна новина: У Рівненській області за ...

КОМЕНТАРІ