Волинський міліціонер гарячим слідом затримав зухвалого грабіжника

Волинський міліціонер гарячим слідом затримав зухвалого грабіжника

20.09.13 13:05 0 1083
Інспектор патрульної служби Володимир-Волинського міськвідділу міліції, перебуваючи поза роботою, почув крик про допомогу і відразу зрозумів: потрібно діяти. Правоохоронець, швидко зорієнтувавшись, залишив дружину із синочком і кинувся наздоганяти грабіжника. Пробігши півтора кілометра, йому вдалося затримати зловмисника.

Того дня інспектор патрульної служби сержант міліції Орест Бабій був вихідний. Близько 17-ї години він разом зі своєю дружиною та п’ятимісячним синочком гуляли містом. Раптом почув крик жінки і побачив, що невідомий чоловік кинувся навтьоки.

Згодом з’ясувалося, що зловмисник підбіг до 54-річної місцевої жительки, зірвав із шиї два золоті ланцюжки з підвіскою та побіг геть. Як тільки він зрозумів, що його наздоганяють, викинув викрадені речі на узбіччя. Подолавши півтора кілометра шляху, міліціонер наздогнав зловмисника і викликав слідчо-оперативну групу міськвідділу.

– Я дуже вдячна Оресту, – розповіла потерпіла Наталія. – Доки я зрозуміла, що трапилося, і зателефонувала рідним, він уже затримав грабіжника.

Правоохоронці встановили, що зухвале пограбування скоїв раніше судимий, 27-річний житель міста Нововолинськ. Окрім цього, раніше він притягувався до відповідальності за зберігання наркотичних засобів.

– Відносно зловмисника розпочато кримінальне провадження за частиною 2 статті 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України, – відзначив начальник УМВС України у Волинській області генерал-майор міліції Олександр Терещук. – Санкцією цієї статті передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі строком від чотирьох до шести років. Щодо 27-річного чоловіка обрано міру запобіжного заходу – домашній арешт.

За розкриття зухвалого злочину та затримання на гарячому зловмисника, Олександр Терещук нагородив Ореста Бабія грошовою премією та побажав і надалі нести службу так, щоби люди зверталися до правоохоронців лише з подяками.

– Це гідний вчинок, адже кожен міліціонер не має права пройти осторонь чужої біди, – наголосив генерал-майор міліції.

Юлія ЛОКОТЬКО,

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Папа Римський розкритикував ...

КОМЕНТАРІ