У Рівненській області 90-літній ювілей відсвяткувала Надія Вязовська

У Рівненській області 90-літній ювілей відсвяткувала Надія Вязовська

20.09.13 13:04 0 826
Свій 90-й день народження відсвяткувала ветеран, майор міліції у відставці Надія Андріївна Вязовська, яка 36 років пропрацювала в паспортній службі Рівненщини.

За ініціативи начальника УМВС України в Рівненській області генерал-майора міліції Лазутка Василя Івановича та начальника Рівненського міського відділу міліції Руслана Мельника правоохоронці завітали до помешкання Надії Андріївни, щоб привітати та розділити з нею святковий настрій.

Рівнянка Надія Вязовська мріяла стати лікарем, але доля склалася по-іншому. В далекому 1944 році вона приїхала до Рівного і стала працювати в паспортній службі. Ювілярка попри все вважає себе щасливою і з гордістю згадує роки віддані службі в ОВС, а на запитання скільки в неї дітей відповідає, що їй ніколи було народжувати, вона ж працювала. Проте ж має одну доньку та онука.

— Згадую, як шукали маму однієї зі студенток теперішнього Національного Університету водного господарства, – розповідає Надія Андріївна. – Прийшла до нас Валя, яка жила з бабусею, мама ж писала для неї лише листи і дівчинка ніколи не бачила її. Після смерті бабусі, дитина попала до дитячого будинку. І вже після вступу до вишу, Валя вирішила знайти маму. Шукали жінку через паспортне бюро. Та все марно. Вже потім я вирішила пошукати через ЗАГС, адже мати Валі могла вийти заміж і змінити прізвище. Інтуїція мене не підвела, прийшло підтвердження про те, що жінка проживає на території Росії. Після одруження змінила прізвище має там нову сім’ю і трьох діток. Здивуванню не було меж, коли на наш лист, який ми надіслали до матері Валі прийшла відповідь про те, що вона не народжувала доньку і нічого про неї не знає і що діток у неї троє і більше нікого не має. Довго плакала наша студентка. Проте знаючи адресу поїхала до Росії. Мабуть материнське серце не витримало і вже при зустрічі вона визнала, що дитина її.

Ювілярка дякує керівництву УМВС за вітання, а від себе бажає усім правоохоронцям міцного здоров’я та допомоги Божої в їх нелегкій праці.

Надія Юрчук,

Рівненський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Коноплянка: "У кінцівці ...
Наступна новина: Епідемічна ситуація в ...

КОМЕНТАРІ