У Рівненській області від міліціонерів - мобільний телефон у подарунок

У Рівненській області від міліціонерів - мобільний телефон у подарунок

20.09.13 13:16 0 710
Власницями 10 новеньких мобільних телефонів нещодавно стали жителі Острозького району. Саме такі подарунки підготувало керівництво Острозького МВ УМВС України в Рівненській області особам похилого віку, які проживають самі і не в змозі захистити себе від злочинних посягань.

— Акція проходила за ініціативою начальника УМВС України в Рівненській області Василя Лазутка, — наголосив заступник начальника Острозького МВ УМВС України в Рівненській області — начальник МГБ Андрій Венгерчук. — Відповідно до статистики з початку цього року вчинено 26 злочинів відносно осіб похилого віку, які не лише більш довірливі та менш уважні, але й зазвичай проживають самотньо. А інколи навіть без елементарних засобів зв’язку. Саме цим і користуються зловмисники.

Аби визначити пенсіонерів, які найбільше потребують засобів зв’язку, міліціонерам довелося тісно співпрацювати з сільськими головами та працівниками Острозького міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальної допомоги).

Однак, на щасливця очікував не лише телефон, але й короткий інструктаж для подальшої роботи з ним.

— Дуже важливо, аби такі люди могли в будь-який момент зв’язатися із правоохоронними органами, тож аби допомогти їм у цьому, ми записали у телефонну книгу номери начальника міського відділу, його заступника, чергового, начальника сектору дільничних інспекторів міліції, ну і, звичайно, дільничного, який обслуговує територію, де вони проживають, — зазначив начальник СДІМ Острозького МВ УМВС України в Рівненській області Сергій Вербіцький. — Завдяки цьому люди похилого віку у будь-який час зможуть безперешкодно, а головне швидко, додзвонитися до міліції та отримати кваліфіковану допомогу.

Та найголовніше, що самі пенсіонери подарунки сприйняли досить позитивно і сумніву в тому, що телефон їм вкрай потрібен, у громади та правоохоронців не лишилося.

— Давно мріяла про такий телефон, — ділиться Ганна Ковальчук. — Дочку просила придбати, вона навіть починала вчити мене ним користуватися. А ви ніби вгадали моє бажання. Від усієї душі вдячна вам.

Хто зі сльозами на очах, а хто з благословенням дякував правоохоронцям за їх увагу і людяність.

Вікторія АНТОНОВА,

Острозький МВ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ