Міліціонери затримали полтавчанку, яка обдурювала тернопільських пенсіонерів

Міліціонери затримали полтавчанку, яка обдурювала тернопільських пенсіонерів

20.09.13 13:25 0 807
Правоохоронці затримали полтавчанку, яка за кілька години перебування у Тернополі обшахраювала трьох пенсіонерів. З помешкань стареньких лиходійка винесла майже двадцять тисяч гривень.

Як розповів начальник Тернопільського міськвідділу внутрішніх справ Олександр Хілюк, усі три злочини, а це – дві крадіжки та шахрайство, зловмисниця встигла скоїти за дві години. Щоб проникнути до осель стареньких, вона представлялася працівницею соціальної або комунальної служб.

Поріг квартири 84-річного тернополянина пройдисвітка переступила з пропозицією збільшити пенсію. Розповідала, що потрібно лише заяву написати, і з наступного місяця до соціальної виплати додасться сотня гривень. Уже прощаючись, попросила старенького показати збереження, адже, переконувала, людям похилого віку часто видають пенсію фальшивими купюрами. Дідусь на гачок попався. Як результат втратив майже тисячу гривень.

Три з половиною тисячі гривень полтавчанка винесла з квартири 83-річної жительки обласного центру. Тут зловмисниці довелося проявити своє вміння непомітно викрасти гроші, адже бабуся для перевірки на фальшивість витягнула лише дві сотні. Відволікаючи стареньку розмовами, лиходійка поцупила гаманець з усіма збереженнями.

Дорого заплатила за візит «працівниці газової служби» 88-річна пенсіонерка. Відволікаючи стареньку застереженнями, як потрібно поводитися з газовими приладами, гастролерка поцупила зі сховку п’ятнадцять тисяч гривень.

Виявивши зникнення грошей, потерпілі звернулися за допомогою до співробітників тернопільського міськвідділу міліції. Оперативні та професійні розшукові заходи принесли результат. Не зважаючи на те, що з Тернополя зловмисниця встигла поїхати, але відповідальності уникнути їй не вдалося.

Правоохоронці перевіряють причетність підозрюваної до вчинення інших протиправних діянь, а вчинені нею злочини уже кваліфіковані частиною третьою статті 185 та частиною другою статті 190 Кримінального кодексу. Проводиться досудове розслідування.

Сектор зв’язків з громадськістю УМВС

України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ