Застосування модернізованих РРО спрощує порядок їх використання

Застосування модернізованих РРО спрощує порядок їх використання

20.09.13 18:44 0 938
З початку 2013 року діє ще один електронний сервіс для платників податків – реєстратори розрахункових операцій з електронною касовою стрічкою.
Технологію передачі даних з електронної стрічки розроблено Національним банком України, коли кожен реєстратор обладнано модемом для передачі даних по дротових та бездротових каналах зв‘язку до органів Міндоходів.
Протягом дев‘ятимісячного перехідного періоду суб‘єкти господарювання освоїли нову форму подачі звітності, яка дає можливість міндоходівцям прямого доступу при контролі за проведенням грошових операцій.
Запровадження такого сервісу створює більш комфортні умови для ведення бізнесу. Адже економиться час платника податків під час звітування. Крім того, немає необхідності друку та трьохрічного зберігання паперової контрольно-касової стрічки реєстратора. Інформація надсилається до контролюючих органів автоматично, вивільняючи час користувача РРО. При такій формі передачі інформації з контрольної стрічки також відпала необхідність подавати звітність по РРО в паперовому вигляді.


Підготовлено інформаційно-комунікаційним
відділом ДПІ у м. Івано-Франківську
Головного управління Міндоходів
в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ