Олександр Терещук: "Волинські правоохоронці провели санкціонований обшук, а не маскарадне дійство"

Олександр Терещук: "Волинські правоохоронці провели санкціонований обшук, а не маскарадне дійство"

21.09.13 10:16 0 1066
У всесвітній мережі Інтернет з’явилося відео, на якому, на думку дописувача Ш., показано «цирк» та «незаконне затримання з маскарадом» його знайомого.

Дописувач стверджує, що співробітники луцького міського відділу міліції, переодягнуті у форму працівників ПАТ «Волиньгаз», незаконно затримали громадянина В.

Слідчим управлінням УМВС України у Волинській області розпочате кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальної техніки (комп’ютера) та мереж електрозв’язку, що призвело до витоку інформації та порушення встановленого порядку її маршрутизації, вчинені повторно, за попередньою змовою групою осіб, чим заподіяно значної шкоди) та ч. 3 ст. 176 (незаконне розповсюдження програм мовлення, яке завдало матеріальної шкоди в особливо великому розмірі) Кримінального кодексу України.

– Є кримінальне провадження, в рамках якого був проведений санкціонований судом обшук, – розповів начальник УМВС України у Волинській області генерал-майор міліції Олександр Терещук. – Усі повинні розуміти: людина скоює злочини, її затримати не просто. У квартиру вона нікого не впускає, а тому ми мали придумати, яким чином потрапити у помешкання.

Таким чином, аби не ламати двері, правоохоронці переодягнулися у форму працівників «Волиньгазу».

– я запитую своїх працівників, на якій підставі вони дали можливість незнайомим особам спілкуватися із затриманим, чому надавали їм коментарі? Є таємниця слідства! Ніхто не мав права показувати затриманого, його обличчя. І в нього, і в нас є певні права.

Варто відзначити, що громадянина В. затримано у порядку статті 208 КПК України за підозрою у вчиненні ним вищезазначених кримінальних правопорушень, які, відповідно до ст. 12 КК України, віднесені до категорії тяжких, а також оголошено про підозру у вчиненні даних правопорушень.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Робота з повернення Roshen ...
Наступна новина: Російський суд розгляне ...

КОМЕНТАРІ