Прокуратура Волині перевірила, як в області оздоровлювали дітей улітку

Прокуратура Волині перевірила, як в області оздоровлювали дітей улітку

21.09.13 09:21 0 861
Органами прокуратури області із залученням спеціалістів органів контролю перевірено додержання органами виконавчої влади, місцевого самоврядування вимог Закону України "Про оздоровлення та відпочинок дітей".

Особливу увагу звернуто на реалізацію пріоритетного права на відпочинок та оздоровлення дітей пільгових категорій, збереження та розвиток мережі дитячих оздоровчих закладів, створення в них безпечних та належних умов перебування дітей.

Перевіркою встановлено факт неправомірного використання бюджетних коштів, виділених на закупівлю послуг на оздоровлення дітей пільгових категорій. Відомості про факт службової недбалості, вчиненої службовими особами комітету з конкурсних торгів виконавчого комітету Луцької міської ради, внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Досудове розслідування триває.

Прокурором міста Луцька встановлено, що управлінням освіти Луцької міської ради незаконно встановлено доплату до вартості путівки у одному із таборів. На усунення виявлених порушень прокурором міста Луцькому міському голові внесено подання, винних осіб притягнуто до відповідальності.

Результати прокурорських перевірок засвідчили також поширеність у діяльності закладів оздоровлення та відпочинку фактів недотримання визначеного законодавством порядку відкриття таких закладів, відсутності та неналежного ведення документації діяльності таких закладів, поверхових обстежень органами державного контролю дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

Службовими особами закладів освіти області допускаються і порушення законодавства щодо створення безпечних умов перевезення дітей до місць оздоровлення та відпочинку.

Прокурором міста Луцька виявлено випадки недотримання відділом сім’ї та молоді Луцької міської ради черговості направлення дітей пільгової категорії до Міжнародного дитячого центру "Артек" та Українського дитячого центру "Молода гвардія". Лише під час прокурорської перевірки забезпечено путівками на оздоровлення у ці дитячі центри 5 дітей із багатодітних сімей.

Засвідчили перевірки й наявність порушень у діяльності дитячих закладів відпочинку щодо створення дітям безпечних умов на перебування в них.

Порушення санітарного законодавства стосувалися організації харчування дітей, режиму прибирання приміщень та території.

Проведеними перевірками виявлено порушення і при функціонуванні атракціонів та дитячих гральних майданчиків. Суб''''єкти господарювання подекуди використовували батути на повітряні гірки за відсутності дозволів на їх експлуатацію та допускали до роботи працівників без проходження ними обов’язкових медичних оглядів.

На винних осіб контролюючими органами накладено адміністративні стягнення у виді штрафу.

За результатами проведених перевірок органами прокуратури області розпочато 1 кримінальне провадження, внесено 14 подань, до дисциплінарної відповідальності наразі притягнуто 22 посадових особи органів державної виконавчої влади, установ та органів контролю.

Прес-служба прокуратури області Get the Flash Player to see this player. url=/userfiles/flash/VolynVideo/Ozdorovlenia-2.flv iurl=/userfiles/image/Volyn/logo2.jpg width=640 height=480 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=center dispPlaylist=none playlistThumbs=false var s1 = new SWFObject("/fckeditor/editor/plugins/flvPlayer/flvplayer.swf","single","640","480","7"); s1.addVariable("width","640"); s1.addVariable("height","480"); s1.addVariable("autostart","false"); s1.addVariable("file","/userfiles/flash/VolynVideo/Ozdorovlenia-2.flv"); s1.addVariable("repeat","false"); s1.addVariable("image","/userfiles/image/Volyn/logo2.jpg"); s1.addVariable("showdownload","false"); s1.addVariable("link","/userfiles/flash/VolynVideo/Ozdorovlenia-2.flv"); s1.addParam("allowfullscreen","true"); s1.addVariable("showdigits","true"); s1.addVariable("shownavigation","true"); s1.addVariable("logo",""); s1.write("player493735");
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині тривають ...
Наступна новина: Несенюк: "Блохіна ніхто ...

КОМЕНТАРІ