«Львівщина – це осередок колосальної історико-культурної спадщини світового значення»

«Львівщина – це осередок колосальної історико-культурної спадщини світового значення»

21.09.13 08:00 0 915
19 вересня у столиці України розпочались Дні Львова «Україна – Львів – Європа». Участь в урочистостях з нагоди відкриття цього заходу взяв перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Богдан Матолич.

«Символічно, що цей захід проходить під назвою «Україна – Львів – Європа», адже в області зосереджена колосальна історико-культурна спадщина, яка має виняткове значення не лише для України, тут присутні духовні надбання багатьох поколінь різних культур», – зазначив у вітальному слові Богдан Матолич.

Він також висловив вдячність організаторам за ініціативу та проведення Днів Львова у Києві, побажав усім відвідувачам незабутніх вражень та позитивних емоцій від зустрічі із славетним містом Львів та львівським краєм.

Зазначимо, Дні Львова триватимуть до 22 вересня. У рамках святкувань в Мистецькому арсеналі Києва відтворять центр міста Львова, зокрема площу Ринок, міську ратушу та Італійський дворик. Кияни та усі охочі матимуть можливість відвідати виступи відомих львів’ян, переглянути вечірні вистави театру на ходулях «Воскресіння». Щовечора також лунатиме музика львівських композиторів у виконанні симфонічного оркестру. Окрім цього, у програмі передбачені безліч екскурсій, мистецьких виставок та презентацій. Зазначимо також, що кияни і гості столиці матимуть змогу переглянути скульптури неперевершеного майстра Іоана Георга Пінзеля з фондів Львівської національної галереї мистецтв, роботи якого експонувалися у Луврі.

Організаторами заходу є Львівська облдержадміністрація, Львівське товариство в Києві, Львівська обласна рада та Львівська міська рада.

Нагадаємо, 14 червня 2013 в облдержадміністрації відбулось підписання «Меморандуму про співробітництво» між Львівською обласною державною адміністрацією, Львівською обласною радою, Львівською міською радою та громадською організацією «Львівське Товариство» у м. Києві. Відтак, проведення Днів Львова «Україна – Львів – Європа» у столиці стало можливим завдяки реалізації такої співпраці.

Детальніше із програмою Днів Львова у Києві можна ознайомитись на сайті: http://artarsenal.in.ua/news-644.html.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівці: Віталій ...

КОМЕНТАРІ