В Житомирській області рятувальники провели спільні навчання з державною ветеринарною службою

В Житомирській області рятувальники провели спільні навчання з державною ветеринарною службою

21.09.13 09:33 0 716
19 вересня на базі 11 Державної пожежно-рятувальної частини пройшов спільний семінар-навчання із координації дій Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області та Головного управління ветеринарної медицини. За сценарієм навчання завідуючому ветеринарною дільницею надійшло повідомлення про умовне захворювання свиней на фермі на африканську чуму. Одразу він повідомив про це управління ветеринарної медицини Житомирського району.

Фахівці служби провели проби біоматеріалу з трупа свині та провели епізоотичне розслідування про можливі шляхи проникнення збудника хвороби в господарство. За наслідками цих заходів головний державний інспектор ветеринарної медицини району наклав карантинні обмеження на господарство та поінформував начальника Головного управління ветеринарної медицини, органи місцевої влади, органи ДСНС та санепідемстанції про прийняте рішення.

Далі на місце пригоди прибув охоронно-карантинний загін, створений із представників державної ветеринарної служби, міліції та рятувальників.

Після того, як попередньо встановлений діагноз умовно підтвердився результатами лабораторних досліджень, державна надзвичайна протиепізоотична комісія затвердила план по ліквідації даного захворювання. Відповідно до рішення комісії у неблагополучний пункт було залучено підрозділи Управління ДСНС у Житомирській області. Вони готували місце для спалення трупів уражених тварин та усіх речей, які ймовірно могли бути джерелом хвороби. А після спалення захоронили рештки уражених тварин та речей у заздалегідь підготовленому місці. Затим його посипано хлорним вапном і проведено протиепізоотичні заходи у приміщенні, в якому перебували заражені тварини.

Керівники залучених служб та підрозділів загалом залишились задоволеними результатами проведення навчань. Захід дав можливість перевірити рівень готовності та взаємодії між всіма службами, що залучаються до ліквідації схожих надзвичайних подій.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: У Тернопільській ...

КОМЕНТАРІ