На Житомирщині на проведення робіт з інвентаризації земель передбачено 2,4 мільйона гривень

На Житомирщині на проведення робіт з інвентаризації земель передбачено 2,4 мільйона гривень

21.09.13 09:13 0 701
У Житомирській області на проведення робіт з інвентаризації земель сільськогосподарського призначення державної власності в Держбюджеті України передбачено 2,4 млн гривень. На землевпорядниками проведено комплекс топографо-геодезичних робіт на площі 6,5 тисяч гектарів на 253 земельних ділянках. Найбільше робіт здійснено у Андрушівському, Володарсько-Волинському, Ємільчинському та Житомирському районах.

До кінця 2013 року Головне управління Держземагентства в області планує проінвентаризувати понад 20 тис. гектарів на 848 земельних ділянках. Найбільша площа об’єктів державної закупівлі у Ємільчинському районі - понад 5 тисяч гектарів, найменша у Володарсько-Волинському - 225 гектарів.

«Ми запланували до кінця цього року завершити усі роботи на теренах Житомирщини», - зазначає начальник Головного управління Держземагентства у Житомирській області Юрій Кулачок, - Інвентаризація земель - це базова основа для проведення робіт із землеустрою та джерело інформації для Державного земельного кадастру, необхідна умова його функціонування».

Загалом виконання робіт з інвентаризації земель дасть змогу законодавчо врегулювати земельні відносини, раціонально використовувати земельні ресурси, а також додатково виявити платників земельного податку, що суттєво поповнить бюджети різних рівнів. При цьому, доречно наголосити, що дані питання безпосередньо пов’язані з виконанням робіт з розмежування земель державної і комунальної власності, проведення нормативної грошової оцінки земель.

Прес-служба

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопіллі микола ...

КОМЕНТАРІ