В Чернігівській області змагалися газодимозахисники

В Чернігівській області змагалися газодимозахисники

21.09.13 08:29 0 813
20-го вересня у Чернігові відбулися обласні змагання серед ланок газодимозахисників. В них взяли участь 32 підрозділи оперативно-рятувальної служби обласного Управління ДСНС.

Перший етап змагань проходив безпосередньо у підрозділах серед караулів чергових змін. Тож у обласний центр прибули кращі ланки газодимозахисників на фінальний етап. Він складався з 2-х частин. Першої - теоретичної, в ході якої рятувальники відповідали на запитання, та другої - практичної. Саме вона включала в себе бойову перевірку та одягання протигазів, спуск у підвал димокамери, де необхідно було в диму і темряві знайти постраждалого й винести з приміщення. Далі з двома 50-ти кілограмовими вантажами ланка долала 30-метрову дистанцію, піднімалася по висувній драбини на 3-й поверх учбової башти і звідти за допомогою рятувальної мотузки евакуювала постраждалого. На завершення рятувальники проводили бойове розгортання від пожежного автомобіля на гасіння умовної пожежі.

По підсумкам змагань, в нелегкій та завзятій боротьбі І місце та перехідний кубок, як і торік виборола ланка 2-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Чернігова. Другий результат також у чернігівців 1-ї державної пожежно-рятувальної частини. Третє місце посіли газодимозахисники з Бахмача.

Тимчасово виконуючий обов'язки начальника Управління ДСНС у Чернігівській області підполковник служби цивільного захисту Олександр Пугач нагородив призерів змагань дипломами й цінними подарунками.

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сирія почала надавати ...
Наступна новина: У столиці обміняються ...

КОМЕНТАРІ