Позов Навального про скасування результатів виборів у Москві відхилений

Позов Навального про скасування результатів виборів у Москві відхилений

21.09.13 09:14 0 667
Позов російського опозиціонера Олексія Навального про скасування результатів виборів мера столиці Росії Москви відхилений Московським міським судом. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Колишній опозиційний кандидат у мери Навальний вважає, що передвиборча кампанія і голосування супроводжувалися серйозними порушеннями. Серед них він наводить нерівний доступ кандидатів до ЗМІ , фальсифікацію голосування вдома і роздачу за рахунок коштів міського бюджету продуктових наборів для пенсіонерів на суму близько 2 мільярдів рублів.

Перед подачею позову 12 вересня Навальний заявив, що якби вибори мера Москви проходили чесно, другий тур був би неминучим.

У липні Кіровський суд засудив Навального до 5 років ув’язнення. Його визнали винним в організації розтрати майна місцевого підприємства «Кіровліс».

Невдовзі після цього рішення суду Навального звільнили з тюрми для того, щоб він міг взяти участь у виборах мера Москви. За офіційними даними, опозиціонер програв вибори, які відбулися 8 вересня, чинному меру російської столиці Сергію Собяніну, здобувши 27% голосів виборців. Навальний не визнав результатів виборів і подав скаргу до суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі микола ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ