У Тернопільській Українській гімназії ім. І. Франка провели урок з основ податкових знань

У Тернопільській Українській гімназії ім. І. Франка провели урок з основ податкових знань

21.09.13 09:34 0 936
Начальник Головного управління Міндоходів у Тернопільській області Олександр Вітрук та директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Іван Запорожан відвідали урок і презентували дев’ятикласникам Тернопільської української гімназії ім. І. Франка новий підручник «Основи податкових знань», розроблений Міністерством доходів і зборів України спільно з Міністерством освіти і науки України. Подібні відкриті уроки, на яких відбувалася презентація цього підручника, проведено у навчальних закладах області.

«Мені хотілося б, щоб ви зрозуміли значущість шньої події. Вперше за роки незалежності України на державному рівні започатковується вивчення основ податкових знань. Держава цим кроком робить інвестицію в майбутнє, ваше майбутнє, – звернувся до учнів Олександр Вітрук, – Ми з вами прагнемо побудувати сильну і процвітаючу державу із конкурентною ринковою економікою, стати частиною європейської спільноти. А без сумлінної сплати податків це неможливо. Важливо, щоб ви усвідомили, що ніякі силові методи не змусять громадян вболівати за державу, цього можна досягнути лише виховуючи податкову культуру у кожного українця за принципом «Я дбаю про країну, а потім країна дбає про мене».

«Я радий, що Міністерство доходів і зборів України взяло на себе ініціативу видання цього підручника, адже цей курс стане вам у пригоді як в підготовці до вступу у вищі навчальні заклади, так і в отриманні знань та навиків у плануванні вашого майбутнього сімейного бюджету, у вмінні розпоряджатися своїми прибутками», – зазначив Іван Запорожан.

Гімназисти мали змогу поспілкуватися з присутніми керівниками відомств області, активно цікавилися як самою темою податкових знань, так і роботою Головного управління Міндоходів у Тернопільській області. Олександр Вітрук пообіцяв учням, що на цьому їхня співпраця не закінчиться та запросив бажаючих завітати з екскурсією в приміщення Головного управління, відвідати музей податкової служби, Центр обслуговування платників податків, побачити галерею малюнків «Податки очима дітей».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: На Хмельниччині вшанували ...

КОМЕНТАРІ