На Тернопіллі свободівці Кременеччини вимагають не допустити приватизації Почаївської Свято-Успенської Лаври

На Тернопіллі свободівці Кременеччини вимагають не допустити приватизації Почаївської Свято-Успенської Лаври

21.09.13 08:44 0 777
19 вересня 2013 року на сесії Кременецької міської ради з ініціятиви депутатської фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" ухвалено Звернення до Президента, Прем'єр-міністра, Голови та депутатів Верховної Ради України щодо недопущення затвердження законопроєкту "Про внесення змін до деяких Законів України (щодо управління об'єктами державної власності)". Цією законодавчою ініціативою, зокрема передбачається вилучення з переліку пам'яток культурної спадщини, що не підлягають приватизації, будівель та споруд Почаївської Свято-Успенської Лаври та передачі їх "братії" Московського патріярхату.

"Нині такими своїми діями влада нагнітає міжконфесійну ворожнечу у нашому краї. Проте, на наше переконання, окрім недопущення приватизації Почаївської Свято-Успенської Лаври, в країні потрібно ввести мораторій на вилучення будь-яких об'єктів з переліку пам'яток культурної спадщини України", – наголосив очільник Кременецької районної організації ВО "Свобода" Богдан Гачкевич.

Варто зауважити, що подібні звернення з ініціятиви націоналістів вже зареєстровані в Кременецькій райраді та Почаївській міськраді й їх буде розглянуто вже найближчим часом.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: Судно Greenpeace конвоюють ...

КОМЕНТАРІ