Яким має бути пам’ятник Гереті у Тернополі?

Яким має бути пам’ятник Гереті у Тернополі?

21.09.13 08:55 0 802
З нагоди 75-річчя від дня народження відомого археолога, краєзнавця, мистецтвознавця та громадсько-політичного діяча Ігоря Герети у Тернополі планують встановити пам’ятний знак. З приводу даного питання на сайті міськради проводиться опитування щодо місця розташування та зовнішнього вигляду скульптури.

«Наразі є кілька варіантів того, якою має бути скульптура і де вона має розміщуватися, - зазначає заступник міського голови Леонід Бицюра. - На даний час виконано ескізний проект пам’ятника та модель в гіпсі в натуральну величину скульптором Олесем Малярем. Пропонувалося встановити його на вулиці Валовій. Проте сам постамент вийшов би дуже великим. Є ще кілька ідей – встановлення меморіальної таблиці на споруді Народного Руху на Сагайдачного та встановлення пам’ятного знаку біля Краєзнавчого музею. Яким має бути остаточний варіант постаменту Ігорю Гереті та місце його розташування визначимо після проведення опитування тернополян».

Пам’ятник встановлюватимуть спільно з громадою міста.

Міське управління культури і мистецтв до річниці видатного тернополянина також організовує низку вечорів пам’яті та зустрічей.

Програма заходів:

25 вересня

08.00 – поминальне Богослужіння в Архикатедральному соборі;

10.00 – Панахида на могилі І.Герети в селі Велика Березовиця;

12.00 – реквієм біля пам’ятної дошки на Коперніка, 1-А;

17.00 – вечір пам’яті Ігоря Герети в Тернопільській обласній філармонії.

26 вересня

Заходи в краєзнавчому музеї села Денисів, Козівського району;

27 вересня

Науково-практична конференція «Ігор Герета – історик, археолог, культуролог, громадсько-політичний діяч» в Тернопільському обласному краєзнавчому музеї.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ