Працівники училища Державної служби охорони показали вінницьким школярам, як готують правоохоронців

Працівники училища Державної служби охорони показали вінницьким школярам, як готують правоохоронців

21.09.13 14:02 0 721
Вінницьке вище училище професійної підготовки працівників Державної служби охорони при МВС України запросило на екскурсію дітей та підлітків, які перебувають на профілактичному обліку в органах внутрішніх справ.

Працівники сектору кримінальної міліції у справах дітей влаштували екскурсію для школярів, які у свої 12-15 років вже мають проблем з законом. Мета заходу – перевиховання важких підлітків, запобігання зростанню дитячої та підліткової злочинності, залучення дітей до здорового способу життя. На захід до училища запросили представників мас-медіа.

- кримінальна міліції у справах дітей змінила специфіку своєї роботи. Основною новацією є профілактично-виховний напрямок діяльності, спрямований на попередження скоєння адміністративних та кримінальних правопорушень серед дітей та підлітків. Така робота вже має позитивний результат. В порівнянні з минулим роком підліткова злочинність зменшилась на 21%, - розповідає старший оперуповноважений сектору кримінальної міліції у справах дітей Ольга Телепенко.

Діти, схильні до скоєння правопорушень, на власні очі побачили, як на кілька років старших від них хлопців, які свідомо обрали для себе професію міліціонера, урочисто посвячували у курсанти та присвоїли їм спеціальне звання рядовий міліції. Директор училища особисто кожному вручив перші посвідчення.

- Ви свідомо обрали собі професію, тому сумлінно виконуйте свої обов’язки, будьте гідними працівниками міліції. Допомагайте людям, поважайте їх, а головне - бережіть один одного, адже заступаючи на службу з напарником, ви несете відповідальність не лише за себе, а й за нього. Впевненість у своєму колезі – запорука успішного несення служби, - з такими словами звернувся до курсантів начальник училища ДДСО при МВС Микола Андрусишин.

- Метою цього заходу є відірвати підлітків від того негативного світу, у який вони потрапили за різних обставин. Їх треба вчасно скорегувати, щоб вони обрали той шлях, який відповідає нормам суспільства, - зазначив Микола Андрусишин.

Благословення на навчання та віддану службу людям курсанти отримали від настоятеля храму Святого князя Олександра Невського отець Віктор.

Після урочистостей підліткам показали, що вміють випускники їхнього училища. Як вони готові забезпечувати правопорядок і законність, захищати права та інтереси громадян, затримувати злочинців.

Дітям показали тренування курсантів з рукопашного бою та стрільби, тактику дій під час затримання правопорушників, продемонстрували зброю. Особливо школярі були вражені роботою групи затримання ДСО при отриманні сигналу тривоги з охороняємого об’єкта.

На завершення зустрічі правоохоронці звернули увагу на проблеми підліткової злочинності, види правопорушень та відповідальність, яку можуть нести неповнолітні, та побажали школярам успіхів у навчанні та суворого дотримання закону. Підлітки в свою чергу подякували правоохоронцям за надану можливість побачити діяльність та підготовку правоохоронців.

СЗГ УМВС України

у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: П'ята частина відеогри GTA ...

КОМЕНТАРІ